Welke organisatie verdient dit jaar de Vrijwilligersprijs WestlandHart?

Vrijwilligerswerk is onmisbaar in Westland. Er zijn veel organisaties die, samen met hun vrijwilligers, iedere dag weer klaar staan voor een ander. Gemeente Westland grijpt graag de kans om deze organisaties in het zonnetje te zetten. Daarom organiseert de gemeente ieder jaar het WestlandHart. Vanaf vandaag kan er weer genomineerd worden voor deze vrijwilligersprijs.

Wethouder Barend Rombout vindt het belangrijk om deze organisaties de aandacht te geven die zij verdienen. “Het WestlandHart is inmiddels een traditie geworden. Het is mooi om te zien wat we in Westland allemaal bereiken met de hulp van vrijwilligers. Alle organisaties en verenigingen waar vrijwilligers actief zijn, kunnen in aanmerking komen voor de vrijwilligersprijs. Afgelopen jaar zijn er vier mooie organisaties genomineerd. Ik ben benieuwd welke organisaties er dit jaar worden aangemeld.

Het nomineren

De inwoners van gemeente Westland kunnen organisaties uit Westland aanmelden om kans te maken op de prijs. De vakjury nomineert uit al deze aanmeldingen vier organisaties. Hierbij wordt gekeken naar het afgelopen jaar. Wat hebben de organisaties gedaan? Wat hebben zij ondernomen waardoor zij eruit springen op het gebied van vrijwilligerswerk?

De prijs

De vier genomineerde organisaties zijn eigenlijk allemaal winnaars. Zij ontvangen een geldbedrag van € 2.500 en een promotievideo. Uit deze vier organisaties kiest de jury een winnaar én kiezen de inwoners van Westland een winnaar. Deze twee winnaars ontvangen het kunstwerk WestlandHart.

Iedereen kan tot en met zondag 26 maart een vrijwilligersorganisatie aanmelden via www.westlandhart.nl.