Werkzaamheden parkeerplaatsen Prinsenbos, Grote Achterweg en kruising Zwartendijk

Van maandag 27 maart tot en met zaterdag 17 juni vinden werkzaamheden plaats op de parkeerplaatsen van het Prinsenbos. Ook de Grote Achterweg en het kruispunt met de Zwartendijk en Grote Woerdlaan worden hierin meegenomen. Deze houden het volgende in:

  • Het parkeerterrein bij de hoofdingang wordt uitgebreid met 16 parkeerplaatsen.
  • Ook krijgt het parkeerterrein nieuwe openbare verlichting en bestrating die regenwater doorlaat.
  • Bij de zij-ingang, waar het nieuwe scoutinggebouw in aanbouw is, komt een parkeerterrein met 23 parkeerplaatsen en fietsenstalling.
  • Beide ingangen krijgen een oversteekplaats voor fietsers, om de veiligheid te vergroten.

Op zaterdag 17 juni zijn beide parkeerterreinen van het Prinsenbos dicht door asfalteringswerkzaamheden. Op de andere dagen is altijd één van beide parkeerplaatsen bereikbaar.

Grote Achterweg in één richting dicht

Tijdens de hele periode is een deel van de Grote Achterweg in één richting dicht. Het gaat om de rijbaan richting ’s-Gravenzande, komend van het kruispunt met de Grote Woerdlaan en Zwartendijk. Verkeer wordt omgeleid via de Zand- en Waterweg en Geestweg. De andere kant op, richting het kruispunt, blijft de weg open. De fietspaden blijven in beide richtingen open.

Kruising met Zwartendijk en Grote Woerdlaan wordt veiliger

Tegelijkertijd werken wij aan de kruising van Grote Achterweg met de Grote Woerdlaan en Zwartendijk. Dit drukke kruispunt ligt vlakbij de hoofdingang van het Prinsenbos. Hier worden de rijstroken voor afslaand autoverkeer definitief verwijderd om de verkeersveiligheid te vergroten. Daardoor kan het fietspad vanuit Monster iets worden verlegd, zodat automobilisten aankomende (brom)fietsers beter kunnen zien. Het werk aan dit kruispunt vindt plaats op werkdagen tussen 09.00 en 15.00 uur. Dankzij verkeersregelaars kan de kruising openblijven voor al het verkeer.