Westland test statiegeldbeugels aan afvalbakken

Op tien plekken in de gemeente Westland komen ijzeren houders aan afvalbakken. Dit zijn statiegeldbeugels. Hierin kunt u een statiegeldblikje of -flesje achterlaten, zodat een mede-inwoner het kan meenemen en inleveren. Zo gunt u uw statiegeld aan iemand anders.

Door de statiegeldbeugel te gebruiken helpt u niet alleen anderen, maar maakt u ook Westland schoner en duurzamer. Want vooral in de winkelgebieden belanden veel blikjes en flesjes in de afvalbakken. Die zitten daardoor sneller vol en dan kan er makkelijker afval op straat terechtkomen. De statiegeldbeugel helpt om dit te voorkomen. Ook zorgen we er zo voor dat meer flesjes en blikjes gerecycled worden. Dus minder afval, meer Westland!

Testperiode

De tien beugels die we nu ophangen, zijn een test. De eerste beugel plaatsten we op 28 september in Naaldwijk. De andere beugels hangen er uiterlijk begin oktober. In elke dorpskern met een winkelgebied komt er één, waarbij we kiezen voor afvalbakken die nu snel vol zitten. De komende maanden we in de gaten hoe goed er gebruik van gemaakt wordt en of er rondom de bakken minder flesjes en blikjes liggen. Als de maatregel succesvol is, breiden we het aantal statiegeldbeugels uit.

Ideeën zijn welkom!

We zijn benieuwd naar uw ervaringen met de statiegeldbeugels. Heeft u hier een vraag of opmerking over? Of weet u een afvalbak waarvan u denkt dat het een goed idee is om daar een statiegeldbeugel aan te hangen? Geef het aan ons door via het meldingenformulier op gemeentewestland.nl/melden (kies voor de categorie Afval) of neem contact met ons op via 14 0174.