Westlanders maken samen het strand schoon

Op zaterdag 16 september is het World Cleanup Day. Miljoenen mensen over de hele wereld ruimen dan zwerfafval op. Ook Westlanders steken dan de handen uit de mouwen, met een opruimactie op het strand en in de duinen bij Vlugtenburg. En u kunt meehelpen!

De opruimactie wordt georganiseerd door Grondstofjutters, in samenwerking met gemeente Westland en het lokale initiatief BieKlien van Westlander Bianca Tiegelaar. U kent de naam Grondstofjutters misschien van de juttassen, die u kunt lenen bij twaalf strandpaviljoens langs de Westlandse kust. Levert u deze gevuld met afval weer in, dan krijgt u als dank een kopje koffie, thee of ijsje. Het is alweer het vijfde jaar dat dit kan. World Cleanup Day is een mooi moment om dit jubileum met inwoners te vieren en samen het strand en de duinen schoon te maken.

Help mee!

Wilt u ook meehelpen? Zorg dat u om 14.00 uur bij de Jutterskeet op vakantiepark Vlugtenburg bent (naast Eetcafé Zout). Na een kort welkomstwoord door wethouder Michiel Ferwerda krijgt iedereen een tas in bruikleen en gaan we jutten. Om 15:30 sluiten we af bij eetcafé Zout voor een hapje en drankje. Ook meehelpen? Meld u dan aan via deze website. U bent van harte welkom!