Westlandstek voor Lierse EHBO-vrijwilliger

Mevrouw C.B.M. (Corry) Roeleveld-Stolk uit De Lier heeft op zaterdag 14 januari een WestlandStek ontvangen uit handen van wethouder Barend Rombout (zorg en welzijn). De gemeentelijke onderscheiding ontving zij tijdens de viering van het 90-jarig jubileum van de Koninklijke Nederlandse Vereniging Eerste Hulp Bij Ongelukken (KNV EHBO), afdeling De Lier.

Mevrouw Roeleveld-Stolk zet zich al meer dan 50 jaar in voor de vereniging, waarvan de laatste 30 jaar als algemeen bestuurslid voor PR en lief en leed. Zij is al jarenlang actief als hulpverlener op vele evenementen en bij andere activiteiten. Deze veelzijdige verdiensten waren altijd op vrijwillige basis en hadden steeds betrekking op EHBO. Door haar jarenlange ervaring is zij ook voor allerlei vragen en situaties ook een belangrijke ondersteuning voor de vereniging. Het doel van de vereniging met haar 80 leden is om zoveel mogelijk mensen te trainen in EHBO-vaardigheden. Dit wordt gedaan door jaarlijks een basiscursus EHBO te organiseren, herhalingslessen aan te bieden en bij evenementen EHBO-vrijwilligers in te zetten.

WestlandStek

De WestlandStek is een gemeentelijke onderscheiding voor personen die zich gedurende een periode van minimaal 12,5 jaar op bijzondere wijze hebben ingezet voor de gemeente Westland en/of haar rechtsvoorgangers op kerkelijk, cultureel, sociaal, maatschappelijk of sportief gebied.