Winnaars Westlandse Sportprijzen 2023

Wie winnen de Westlandse Sportprijzen? Dat was de vraag die de genomineerden tijdens het Westlands Sportgala van gemeente Westland bezighield. Want tijdens deze feestelijke avond, op donderdag 25 januari in een bomvolle WestlandTheater de Naald, hoorden zij wie de winnaars waren. Olav van Ruijven, Karin Blankenstein, Leo Boon, Tom Leezer,  Burgemeester Bouke Arends, wethouder Anko Goudswaard (sport) en wethouder Carlieke van Staalduinen (zorg en welzijn) reikten de prijzen uit. U kunt de uitreiking van de Westlandse Sportprijzen terugzien op www.wos.nl/televisie/gemist/westlandse-sportprijzen

Lara van Ruijven Talentprijs 2023

Torsten Meijer, 17 jaar (atletiek)

Torsten Meijer is een veelbelovend talent. Hij leverde het afgelopen jaar verschillende topprestaties. Zo werd hij Nederlands Kampioen hardlopen op 1500 en 3000 meter bij het NK Onder 18. Ook won hij brons op de NK Cross en het NK indoor Atletiek Onder 18. Naast de Lara van Ruijven Talentprijs ontving Torsen ook een cheque van € 1.000 van de Stichting Jong Talent Westland uit handen van Aad van der Valk.

Sportteam 2023

Valto 1 (korfbal)

Valto 1 presteert op het hoogste landelijke niveau en doet dat buitengewoon goed. Zowel op het veld als in de zaal vierden zij in 2023 kampioenschappen.

G-sport 2023

Jesse Flikweert, 19 jaar (wielrennen)

2023 was voor Jesse Flikweert uit Naaldwijk een jaar met een gouden randje. Hij werd Nederlands Kampioen veldrijden, wegwielrennen en tijdrijden. Ook won hij de Special Olympics internationaal veldrijden en nam deel aan de WK’s tijdrijden en wegwielrennen.

Sportman 2023

Dirk van Duijvenbode, 31 jaar (darten)

Dirk van Duijvenbode heeft een topjaar achter de rug. Hij won diverse belangrijke toernooien in zijn sport. Zijn niveau is al jaren constant, en dat zie je terug in zijn 10e plaats op de Order of Merit.

Sportvrouw 2023

Arantxa Rus, 33 jaar (tennis)

Arantxa Rus is de beste Nederlandse sportvrouw in haar sport. Ze presteert al heel lang op hoog niveau. 2023 was haar succesvolste jaar ooit. Ze won het WTA-toernooi in Hamburg en bereikte daarmee haar hoogste notering ooit op de wereldranglijst.

Sportcoach

Nico Stet

Nico Stet coacht zijn team van Velo Handbal al jaren naar een hoog niveau en blijft de spelers motiveren. Dankzij de teamspirit van hem en het team kunnen ze zich staande houden op het hoogste nationale niveau.

Sportvrijwilliger 2023

De prijs voor de sportvrijwilliger is een publieksprijs. Met ruim 65% van de bijna 2500 uitgebrachte stemmen is de sportvrijwilliger 2023 Richard Poot van Volleybal Vereniging Monza. 

Sport Carrière Award

Mandy van den Berg, 33 jaar (voetbal)

Mandy van den Berg ontving de Sport Carrière Award. Zij was tijdens het Sportgala mede-presentatrice met Stefan van Eijk. Wethouder Anko Goudswaard verraste haar bij de afsluiting van het gala met deze mooie prijs voor haar glansrijke voetbalcarrière die zij begon bij RKVV Westlandia. Ze speelde daarna ruim 90 interlands voor Oranje en bij verschillende internationale clubteams. Ze won als aanvoerster van het Nederlands team het EK in 2017.