Vacature leden Commissie Naamgeving (m/v - 3 uur per maand)

Altijd al willen weten wie de namen voor de straten, wijken, bruggen en tunnels bedenkt? Dat doet de Commissie Naamgeving. Zij adviseren het college van burgemeester en wethouders. Het college stelt de namen uiteindelijk vast. De commissie bestaat uit vijf leden, drie inwoners en twee medewerkers van de gemeente.

Wat we zoeken

Voor deze functie zoeken wij drie enthousiaste Westlandse inwoners die graag willen bijdragen aan de (straat)naamgeving binnen gemeente Westland. Creatief denken en een positieve instelling zijn hierbij erg belangrijk. Is jouw kennis van de Nederlandse taal uitstekend en heb je kennis van de plaatselijke historie, dan is dat een pre. Schriftelijke en mondelinge communicatie zijn belangrijke competenties. Als je ook nog projecttekeningen (situatietekening en stedenbouwkundige kaart) kunt lezen wordt dat zeer gewaardeerd.

Wat kun je verwachten

Je wordt door het college van burgemeester en wethouders benoemd tot lid van de commissie voor de zittingsperiode van de gemeenteraad (2022-2026). Daarna kan je nog een keer worden herbenoemd. De commissie vergadert in de regel één keer per maand in Naaldwijk. Daarnaast is er, als het nodig is, digitaal overleg.

Burgerleden ontvangen een presentievergoeding zoals staat in het “Rechtspositiebesluit raads- en commissieleden”.

Geïnspireerd?

Solliciteer vóór 28 februari 2022 onder vermelding van DV/BOCC/lid commissie Naamgeving via adres@gemeentewestland.nl of Postbus 150, 2670 AD Naaldwijk.

Meer weten?

Wil je meer weten over deze leuke functie neem dan contact op met Maltie Choelhai, secretaris adviescommissie Naamgeving, (0174) 672 462 of met Gerard Witkamp, Voorzitter adviescommissie Naamgeving, (0174) 67 3421.