Ondersteuningsverklaring politieke partijen

Een ondersteuningsverklaring is een schriftelijke verklaring van een kiesgerechtigde die deelname van een partij aan de verkiezing ondersteunt. De kiesgerechtigde vult hiervoor een formulier in op het gemeentehuis en toont hierbij zijn identiteitsbewijs aan de ambtenaar.

De ondersteuningsverklaringen(pdf, 132kb) kunnen vanaf maandag 4 januari 2021 tot en met maandag 1 februari 2021 afgelegd worden in gemeentehuis Westland in Naaldwijk, Verdilaan 7. De openingstijden zijn van 08:30 tot 16:30 uur. U hoeft hiervoor geen afspraak te maken.

Voorwaarden

U mag alleen een ondersteuningsverklaring afleggen als u ook mag stemmen. U mag stemmen voor de leden van de Tweede Kamer als u:

• op 17 maart 2021 18 jaar of ouder bent;
  • op 1 februari 2021 (de dag van de kandidaatstelling) staat ingeschreven in de gemeente;
  • de Nederlandse nationaliteit heeft.

Wat neemt u mee?

Wat neemt u mee bij de ondersteuning:

• De verklaring van ondersteuning van de politieke partij.
  • Uw geldige identiteitsbewijs.

De medewerker aan de balie van de gemeente controleert de persoonsgegevens die u heeft ingevuld op de ondersteuningsverklaring (pdf, 132kb). U krijgt direct de verklaring weer terug. U zorgt er zelf voor dat de politieke partij die u ondersteunt uw verklaring krijgt.

Heeft u vragen?

Voor meer informatie kijkt u op de website van de Kiesraad.