Grofvuil

Het meeste grofvuil (hout, metaal, tuinafval, kunststof etc.) kunt u tegen betaling laten ophalen. U kunt het ook gratis naar een milieustraat brengen. Lees meer over afval scheiden op de Afvalscheidingswijzer.

Voor het grofvuil dat u volgens de lijst niet kunt brengen of laten ophalen, kunt u terecht bij een particuliere afvalinzamelaar.

Ophalen

Alleen particulieren kunnen grofvuil laten ophalen. Bedrijven, scholen en verenigingen moeten contact opnemen met een particulier inzamelbedrijf.

Het ophalen van de verschillende soorten grofvuil gebeurt op vaste dagen in de maand. Wilt u grofvuil laten ophalen dan moet u een melding maken. Doe dit op een werkdag uiterlijk voor 12.00 uur voor de ophaaldag.

Aan het ophalen zijn kosten verbonden. Per afvalsoort betaalt u € 12,50. Bij het maken van de melding kunt u via iDEAL het bedrag betalen.

 • Voorwaarden
  • u mag niet meer dan 3m³ aanbieden
  • is het snoeihout dan moet u dit bundelen in pakketten van maximaal 1,25 meter lang en maximaal 25 kg zwaar
  • voor bouw- en sloopafval neemt u contact op met een particulier inzamelbedrijf. Kleine hoeveelheden (maximaal 0,5m³ per maand) kunt u gratis naar een milieustraat brengen

  Biedt niet meer aan dan genoemde hoeveelheden. Gebeurt dit wel dan kan de ophaaldienst weigeren het afval mee te nemen. Of er worden extra kosten in rekening gebracht.

 • Datum naar keuze

  U kunt ook zelf een datum kiezen om uw grofvuil te laten ophalen. Hiervoor gelden dezelfde voorwaarden. Per afvalsoort betaalt u een bedrag van € 100,-. Om vuil te laten ophalen moet u een melding maken. Doe dit op een werkdag uiterlijk voor 12.00 uur voor de ophaaldag. De kosten worden vooraf in rekening gebracht bij het doen van de melding.