Medewerkers van gemeente Westland

Stages en traineeships

Laat je talent zien

Ben je op zoek naar een stageplaats of een afstudeeropdracht? Gemeente Westland biedt graag alle ruimte aan jonge talenten die van aanpakken weten. Op verschillende afdelingen bieden wij stageplaatsen voor mbo-, hbo- en wo-studenten.

Wat je eruit haalt

Bij gemeente Westland krijg je volop de kans om jezelf te ontwikkelen. Op persoonlijk én professioneel gebied. Je werkt nauw samen met onze specialisten en wordt goed begeleid. Natuurlijk help je ons ook met jouw kennis en ideeën. Je draagt actief bij aan ons werk voor inwoners en bedrijven. Zo bouw je mee aan de vijfde economie van Nederland.

Kansen grijpen of creëren

Wil je een (afstudeer)stage doen bij gemeente Westland? Hou onze vacatures in de gaten.

Staat de stageplaats die jij zoekt er niet tussen? Stuur gerust een open sollicitatie met je cv naar [email protected]. Vertel ons welke opleiding je volgt, wat je graag wil leren en wanneer je stage wil lopen. Dan hoor je snel van ons wat er mogelijk is.

Een vliegende start

Ontdekken hoe het is om te werken bij de lokale overheid. Verschillende projecten in verschillende organisaties doen. Jezelf persoonlijk en professioneel ontwikkelen. En tegelijk meebouwen aan de gemeente van de toekomst. Dat doe je tijdens een traineeship.

Wat je eruit haalt

Bij gemeente Westland werk je voor een gebied met grootse ambities. De vijfde economie van Nederland. Dat doen we in een relatief kleine organisatie. De lijnen zijn kort, je zit dicht op het vuur. ‘Hoe zie jij dat?’ is een vraag die je regelmatig kunt verwachten. Je wordt direct betrokken bij ons werk voor inwoners en bedrijven. Samen oppakken en aanpakken.

Als je ergens veel kunt leren in een korte periode, is het wel tijdens dit traineeship. Je doet verschillende opdrachten in een sector waarin veel verandert. Daarbij ontmoet je veel verschillende specialisten. Van beleidsmakers tot marketeers en van bestuursadviseurs tot dienstverleners.

Wat we van je vragen:

  • je hebt een hbo- of universitair diploma
  • je bent maximaal twee jaar geleden afgestudeerd
  • je hebt interesse in werken voor de publieke zaak
  • je neemt graag verantwoordelijkheid, durft jezelf te zijn en te staan voor je mening
  • je hebt gevoel voor politiek-bestuurlijke en organisatieverhoudingen
  • je kunt goed netwerken en zoekt graag de samenwerking op

Meer info en solliciteren

Deze functie is onderdeel van het traineeship van de Metropoolregio Rotterdam-Den Haag (MRDH). In twee jaar tijd doe je kennis en ervaring op bij verschillende gemeenten in Zuid-Holland, waaronder gemeente Westland.

Wil je je aanmelden voor een traineeship of wil je meer informatie? Neem contact op met Joke van der Steen, adviseur Mobiliteit & Ontwikkeling: [email protected] of 06 22 91 89 48.