Coronavirus in gemeente Westland

Op deze pagina vindt u meer informatie over de maatregelen die gemeente Westland neemt, de gevolgen voor de dienstverlening en de actualiteiten rondom het virus binnen Westland.

De meest recente informatie en vragen en antwoorden over landelijke maatregelen rond het coronavirus vindt u op de website van de Rijksoverheid.


Voorwaarden evenementen vanaf 30 juni 2021

Vanaf 30 juni mogen er weer eendaagse evenementen plaatsvinden. Ook meerdaagse evenementen waarbij er niet wordt overnacht en waarbij er sprake is van dagelijks nieuwe bezoekers die een coronatoegangsbewijs hebben, zijn toegestaan. Lees op deze pagina aan welke voorwaarden de evenementen moeten voldoen.


Tijdelijke overbruggingsregeling zelfstandige ondernemers (Tozo)

Ondernemers die door de coronacrisis in financiĆ«le moeilijkheden dreigen te komen, kunnen een beroep doen op de Tijdelijke Overbruggingsregeling Zelfstandig Ondernemers (Tozo). Meer informatie hierover vindt u op de pagina Tozo.


Hulpinformatie

Door het coronavirus hebben veel bewoners hulpvragen, zorgen en behoefte aan een goed gesprek. De gemeente helpt u gemakkelijk informatie te vinden die nu voor u als bewoner van Westland van belang kan zijn.

Veelgestelde vragen

We krijgen veel vragen binnen over het coronavirus en de maatregelen. Op deze pagina geven we antwoorden op veelgestelde vragen.

Ondernemers

Het coronavirus heeft veel impact op ondernemers in Westland. De gemeente zet belangrijke informatie voor u als ondernemer op een rij.
 

Coronaverhalen

Zo doen wij het; Verhalen vol doorzettingsvermogen, creativiteit en compassie van Westlanders in coronatijd.
Lees hier snel verder


Laatste nieuwsberichten coronavirus

Besluit bijstandverlening zelfstandigen

maandag, 25 oktober 2021
De winkelstraat in Naaldwijk, waar veel ondernemers gevestigd zijn die wellicht ook geraakt zijn door diverse corona-maatregelen.

Per 1 oktober 2021 is de Tijdelijke overbruggingsregeling zelfstandig ondernemers (Tozo) gestopt. Heb je als ondernemer toch nog financiƫle hulp nodig? Dan kom je misschien in aanmerking voor een uitkering en/of bedrijfskapitaal voor zelfstandigen...

Prikbus blijft in Naaldwijk

maandag, 27 september 2021
foto mobiele prikbus

De mobiele prikbus op de parkeerplaats van de Verdilaan 7 in Naaldwijk blijft nog even. Tot 30 oktober kunnen bewoners van de gemeente Westland hier elke maandag (tussen 12.00 en 20.00 uur) en vrijdag (tussen 08.30 en 17.00 uur) terecht voor een...

Mobiele priklocatie Verdilaan Naaldwijk blijft week langer staan

donderdag, 2 september 2021
De mobiele priklocatie aan de Verdilaan in Naaldwijk.

De mobiele vaccinatie-unit naast het gemeentehuis aan de Verdilaan in Naaldwijk blijft in elk geval nog tot en met 10 september staan. Iedereen die nog niet is gevaccineerd en geen afspraak heeft op een reguliere vaccinatielocatie kan hier zonder...