Coronavirus in gemeente Westland

Op deze pagina vindt u meer informatie over de maatregelen die gemeente Westland neemt, de gevolgen voor de dienstverlening en de actualiteiten rondom het virus binnen Westland.

De meest recente informatie en vragen en antwoorden over landelijke maatregelen rond het coronavirus vindt u op de website van de Rijksoverheid.


Tijdelijke Ondersteuning Noodzakelijke Kosten (TONK)

Bent u ondernemer/zzp’er, werknemer of werkzoekende en heeft u financiële problemen door de coronamaatregelen? En kunt u daardoor noodzakelijk kosten zoals woonkosten niet meer betalen? Dan kan de Tijdelijke Ondersteuning Noodzakelijke Kosten (TONK) u misschien helpen. Meer informatie leest u op de pagina over TONK.


Hulpinformatie

Door het coronavirus hebben veel bewoners hulpvragen, zorgen en behoefte aan een goed gesprek. De gemeente helpt u gemakkelijk informatie te vinden die nu voor u als bewoner van Westland van belang kan zijn.

Veelgestelde vragen

We krijgen veel vragen binnen over het coronavirus en de maatregelen. Op deze pagina geven we antwoorden op veelgestelde vragen.

Ondernemers

Het coronavirus heeft veel impact op ondernemers in Westland. De gemeente zet belangrijke informatie voor u als ondernemer op een rij.
 

Coronaverhalen

Zo doen wij het; Verhalen vol doorzettingsvermogen, creativiteit en compassie van Westlanders in coronatijd.
Lees hier snel verder


Laatste nieuwsberichten coronavirus

Cultuursubsidie nog aan te vragen tot 1 juni 2021

donderdag, 20 mei 2021
theater de Naald vanaf buiten

Culturele organisaties en verenigingen in Westland zijn hard getroffen door de coronamaatregelen, zeker nu het zo lang duurt. Met de Subsidieregeling Algemene covid-19 steunmaatregel Cultuur Westland 2021 geeft de gemeente Westland de cultuursector...

Last onder dwangsom voor illegaal feest in Naaldwijk

donderdag, 29 april 2021

Burgemeester Arends heeft een last onder dwangsom opgelegd aan de eigenaar van een schuur aan de Opstalweg in Naaldwijk waar in de nacht van 9 op 10 april jongstleden een feest plaatsvond. De dwangsom is bedoeld om herhaling van de overtreding te...

Westlandse aanpak om uit coronacrisis te komen

donderdag, 22 april 2021
luchtfoto Westland

Westlanders Brigade gaat werken aan herstel Het college van burgemeester en wethouders gaat een Westlanders Brigade instellen om een bijdrage te leveren aan het herstel van de economie en het algemeen welzijn en welbevinden van inwoners en...