Nico de Gier

Sinds 27 november 2012 ben ik raadslid in de gemeente Westland. Sinds 24 september 2016 ben ik fractievoorzitter van PvdA Westland. In de gemeenteraad controleer ik de dienstverlening aan de burger en luister ik naar hun problemen. Samen met mijn fractie lever ik een positieve bijdrage aan besluiten die goed leven en werken in het Westland voor al haar inwoners mogelijk maken. Hierbij verzamelen wij individuele problemen om te zien hoe het beleid wordt toegepast en om voorstellen te doen om het beleid te verbeteren.
Als factie richten wij ons op de traditionele kernpunten van de PvdA, te weten Werk, inkomen, Wonen en Zorg. Vooral de uitvoering van Zorg, Inkomen en Werkgelegenheid en de uitvoering van de Woonvisie geven ons grote zorgen. Op deze punten krijg ik ondersteuning van 2 steunraadsleden en houdt het Ombudsteam van de PvdA Westland een vinger aan de pols.
Als fractievoorzitter zit ik in de commissies Bestuur en EFO. Als voormalig maatschappelijke ondernemer en Zzp'er richt ik mij, samen met ons andere steunraadslid op het ondernemersklimaat, de gemeentefinanciƫn, de gemeentelijke organisatie, handhaving en openbare orde en veiligheid. Ik werk naast mijn raadswerk momenteel als organisatie-adviseur, interim-manager, coach en doe ik vrijwilligerswerk.

Nevenfuncties

  • Zelfstandig Organisatieadviseur