Petra Scheffers-van der Lelij

Ik ben Petra Scheffers-van der Lely (1970). Ik ben getrouwd, heb geen kinderen en woon sinds 1995 in Maasdijk. Vanuit mijn opleiding en werkervaring heb ik een achtergrond in veiligheidskunde. Ik werk als zelfstandig adviseur en trainer. Hiervoor heb ik ruim 12 jaar gewerkt in het postacademisch onderwijs van de TU Delft en was ik verantwoordelijk voor het ontwikkelen en faciliteren van open onderwijsprogramma’s en maatwerk in het vakgebied risico en veiligheid.

Ik vind het belangrijk mij in te zetten voor de samenleving. Zo ben ik jarenlang plaatselijk actief geweest binnen het kerkenwerk, waarvan de laatste 6 jaar als scriba en heb ik nu de stap gemaakt naar de politiek en wil ik 106.000 Westlanders vertegenwoordigen in de gemeenteraad.

Waar wil ik mij voor inzetten?

  • Veiligheid is een onderwerp dat hoog op de politieke agenda staat. Ik vind het dan ook belangrijk dat het Westland een aantrekkelijke en vooral veilige leefomgeving blijft. Het creëren van een sociaal veilig klimaat kan de politiek niet alleen, hiervoor zijn alle inwoners nodig. Bijvoorbeeld om samen met hen een plan voor te bereiden hoe onnodige overlast in buurten aan te pakken, maar ook bij het vergroten van verkeersveiligheid.
  • Naast een aantrekkelijke leefomgeving vind ik als zelfstandig ondernemer een sterke economie van belang.
  • Betrekken van de burger bij besluitvorming wordt steeds belangrijker net als hoe we nieuwe technologie inzetten om ook jonge burgers te bereiken. Samenwerken is de sleutel voor succes. Samenwerking in de fractie, met andere partijen en het college en vooral met de burgers. Initiatieven vanuit de bevolking moeten ondersteund worden!

Ik ben betrokken en gedreven. Ik durf kritisch te zijn wanneer het moet, maar ben altijd loyaal naar de eigen partij. Met humor en een positieve en ontspannen manier van werken probeer ik zaken op te lossen.

Nevenfuncties

  • ZZP Veiligheidsadviseur bij Lelie Consultancy
  • Treasurer bij NRI Foundation