Aart van den Berg

Kent u de Evangelische Volkspartij nog? Een christelijk-linkse politieke partij die één kamerzetel had in de jaren tachtig. Bij deze partij heb ik als econoom op het wetenschappelijk bureau gewerkt. De EVP is later opgegaan in GroenLinks. Dit is mijn enige politieke ervaring.

Ik ben zowel econoom (Leiden) als theoloog (Vrije Universiteit Amsterdam) en ben gepromoveerd in de economische theologie (vraag me gerust wat dat is). Tijdens mijn docentschap en onderzoekswerk aan de Universiteit van Utrecht richtte ik mijn bedrijf Theater in Feite op en ben daar nu bijna twintig jaar door heel Nederland mee actief. Ik ben schrijver en producent van cabaret en theater, veelal in opdracht van bedrijven. U kent mij in Westland wellicht als de schrijver van de Westlandse Oudejaarsshows van Nico Meijer en van de theatervoorstellingen in de Naald in het kader van de Dodenherdenking.

Samen met mijn vrouw heb ik in een grijs verleden in ’s-Gravenzande de natuurvoedingswinkel De Beter Eter opgericht en gerund. Nog steeds heeft duurzaamheid een belangrijke plek in ons leven, al valt het niet mee om er 100% naar te leven. Het thema heeft in ieder geval volop mijn interesse. Duurzaamheid en innovatie zijn de thema’s waar ik me binnen Progressief Westland op richt. Ik hoop dat Westland zich op deze terreinen beter zal profileren.

Nevenfuncties

  • Eigenaar Theater in Feite