Vrijwilligersjaarprijs Loftrompet

Winnaars Loftrompet 2017
Winnaars Loftrompet 2017

In het Westland zijn heel veel vrijwilligers actief. Om het belang van vrijwilligerswerk te ondersteunen reiken we jaarlijks de Loftrompet uit. Deze prijs is bedoeld om organisaties waar vrijwilligers actief zijn onder de aandacht te brengen. Met het toekennen van de Loftrompet krijgt de organisatie de aandacht die het verdient en krijgen ze erkenning voor hun inzet. Daarmee wil de gemeente ook anderen stimuleren en enthousiasmeren om vrijwilligerswerk te gaan doen. Een onafhankelijke jury draagt kandidaten voor en verkiest een winnaar.

Jaarlijks wordt ook De Week van de Loftrompet georganiseerd waar vrijwilligers kosteloos deel kunnen nemen aan leuke activiteiten om ze te bedanken voor hun inzet.

Juryprijs 2017: SeniorWeb Westland

SeniorWeb Westland is sinds 2000 actief om de senioren in Westland over de digitale drempel heen te helpen. 15 senior-vrijwillige docenten zijn wekelijks actief om jaarlijks honderden cursisten wegwijs te maken in de digitale wereld. Zij bieden cursussen voor iedereen, van beginners tot gevorderden. Cursussen voor computer, I-pad en smartphone maar ook een digitaal fotoalbum maken. En op verzoek komen ze ook thuis langs om de Westlandse senioren ter plekke te ondersteunen. Seniorweb Westland gaat met haar tijd mee en verliezen ook het sociale aspect daarbij niet uit het oog. Thee, taart en tablet voor de seniorendames en Bier, bitterballen en beeldschermen voor de heren zijn daarvan bijzondere voorbeelden. En er is veel animo voor!

In de afgelopen 18 jaar zijn zij zó bij de tijd gebleven en weten ze goed in te spelen op de veranderende digitale samenleving. En met het grote aantal cursisten blijkt dat SeniorWeb Westland voorziet in een behoefte. De toekenning van de Loftrompet 2017 acht de jury dan ook meer als terecht verdiend.

Publieksprijs 2017: Hospice Beukenrode

Naast de juryprijs van de Loftrompet is ook de publieksprijs toegekend. Wethouder De Goeij reikte het kunstwerk met het bijbehorende geldbedrag uit aan Hospice Beukenrode, dat met een ruime meerderheid van 51% van de ruim 1.900 stemmen, de publieksprijs verdiende.