Vrijwilligerswaarderingsprijs WestlandHart

Jaarlijks zijn vele vrijwilligers in Westland actief voor verschillende organisaties en verenigingen. Dat maakt Westland een hechte gemeenschap waar we naar elkaar omkijken en gezamenlijk de schouders eronder zetten. Zeker nadat we te maken kregen met corona, hebben we met elkaar gemerkt dat vrijwilligers onmisbaar zijn voor de Westlandse samenleving. Er ontstonden bijzondere initiatieven en hulpacties die door vrijwilligers zijn opgezet.

Organisaties en verenigingen waar vrijwilligers actief zijn kunnen in aanmerking komen voor de vrijwilligersjaarprijs, het WestlandHart. Het WestlandHart wordt jaarlijks uitgereikt aan organisaties die een bijzondere prestatie hebben geleverd en daarmee het verschil hebben gemaakt voor de Westlandse samenleving.

Week van de vrijwilliger

Vanwege de coronabeperkingen is het niet mogelijk om de week van het WestlandHart te vieren met activiteiten. Het college heeft dan ook besloten om deze invulling structureel te veranderen. Het budget wordt vanaf 2021 ingezet om de genomineerden een vrij te besteden bedrag te geven waarmee ze iets moois te kunnen doen voor hun vrijwilligers en hun organisatie. Bijvoorbeeld een gekoesterde wens uitvoeren op communicatie gebied, werving en binding van vrijwilligers door trainen en ontwikkelen van vaardigheden, verbeteringen aanbrengen op de werkvloer etc.

Prijzen

Maximaal vier organisaties per jaar komen in aanmerking voor een bedrag van €2.500,- elk. Een onafhankelijke jury, onder voorzitterschap van wethouder Piet Vreugdenhil, kiest uit de genomineerden een winnaar. Daarnaast worden inwoners opgeroepen hun stem uit te brengen voor de publieksprijs. Beide winnaars ontvangen dan het prachtige beeld van het WestlandHart. De winnende organisatie worden in juni bekend gemaakt met een portret op WOS tv.

Informatie eerdere uitreikingen

Wilt u informatie over eerdere uitreikingen? Kijk dan op de pagina WestlandHart (voorheen Loftrompet) van Erfgoedwestland.