De Hoeksteen (Prinsenlaan 2 - 4)

Het kerkgebouw van de Protestantse Gemeente Maasdijk en het terrein eromheen kwam in de zomer van 2020 vrij door de fusie met De Gereformeerde Kerk in Maasdijk. Dit geeft mogelijkheden om op deze locatie nieuwe woningen te bouwen. Voor het kerkgebouw aan de Prinsenlaan en het terrein eromheen wordt daarom een nieuw bestemmingsplan gemaakt. De kerktoren en de pastorie blijven behouden en nemen we op in het plan.

Planning bouw

We verwachten dat begin 2022 gestart kan worden met de sloop van de kerkzaal en de overige ruimtes. Dit duurt ongeveer anderhalve maand. Daarna kan er gestart worden met de bouw van de woningen. Dit duurt ongeveer een jaar.

Voordat de woningen worden opgeleverd is de ruimte rond de woningen al ingericht. Ook zijn er dan voldoende extra parkeerplaatsen aangelegd voor de nieuwe woningen.

Meer informatie over het woningbouwproject De Hoeksteen/Wonen rond de toren is te vinden op de website van Willigen Partners.

Dit project aan de Prinsenlaan is van ontwikkelaar Willigen Partners Vastgoedontwikkelaars. In totaal komen hier 22 nieuwbouwwoningen, waarvan 11 huurappartementen, 8 sociale huur en 3 in de vrije sector. De andere woningen zijn verdeeld in 2 twee-onder-een-kap woningen, 2 vrijstaande geschakelde woningen, 2 seniorenwoningen en 5 rijwoningen. De koopwoningen zijn via het systeem van de gemeente voor woningzoekenden nieuwbouw toegewezen. Inmiddels zijn alle woningen verkocht.