Naaldwijkseweg

Sinds september 2023 werken wij aan de Naaldwijkseweg in ’s-Gravenzande. Het gaat om het gedeelte tussen de rotonde met de Eikenlaan en Beukenlaan en de Koningin Julianaweg en de Woutersweg. Tijdens deze werkzaamheden is de weg afgesloten voor doorgaand verkeer.

Planning

De werkzaamheden zijn naar verwachting halverwege maart 2024 klaar. Dit is drie maanden later dan gepland was. Dit heeft onder andere te maken met de hevige regenval in het najaar, capaciteitsproblemen en onvoorziene omstandigheden tijdens werkzaamheden aan kabels en leidingen.

Open tijdens de kerstvakantie

Wel gaat de Naaldwijkseweg van zaterdag 23 december tot en met woensdag 10 januari open voor doorgaand verkeer. Vanaf donderdag 11 januari gaan de werkzaamheden verder en is de weg weer dicht voor doorgaand verkeer. U moet dan weer omrijden via de Oudelandstraat en de Koningin Julianaweg. De aanliggende woningen en bedrijven blijven zo veel mogelijk bereikbaar. Begraafplaats Beukenhage is altijd vanaf minimaal één kant bereikbaar tijdens de werkzaamheden.

Hieruit bestaan de werkzaamheden:

De komende tijd krijgen de voetpaden en parkeervakken tussen de begraafplaats en de Koningin  Julianaweg nieuwe bestrating. Medio maart krijgt de gehele weg een nieuwe laag asfalt. De werkzaamheden aan het riool en kabels en leidingen zijn inmiddels klaar.

Grotere verkeersveiligheid

Ook worden er maatregelen genomen om de verkeersveiligheid te vergroten. Deze aanpassingen zorgen naar verwachting tot lagere snelheden:

  • De maximumsnelheid wordt teruggebracht van 50 km/uur naar 30 kilometer per uur.
  • De weg wordt iets versmald van ongeveer 6 meter naar 5,80 meter.
  • Er komen rode fietssuggestiestroken, die de veiligheid voor fietsers vergroten.
  • Op twee plekken komt er speciale belijning, waardoor het lijkt alsof de weg smaller is.
  • Bij de rotonde met de Woutersweg en Koningin Julianaweg komt er een lichte buiging in de weg.

Zo blijft u op de hoogte

Dura Vermeer houdt omwonenden op de hoogte over de werkzaamheden en de bereikbaarheid. Dit gebeurt via brieven en de Bouwapp. Iedereen kan deze app op zijn of haar telefoon installeren. Zoek dan in de app naar het project ‘Heliotroop-Naaldwijkseweg’. Bij belangrijke veranderingen werken we ook deze website bij.

Heeft u vragen?

Neem dan contact op met projectleider Ron van den Berge. U kunt hem bereiken via [email protected] of telefoonnummer 14 0174.