Veiligheidsdag 2023

Beleef op zaterdag 14 oktober de wereld van politie, brandweer, reddingsbrigade en andere hulpdiensten! 

Veiligheidsdag Westland

Kom op 14 oktober van 10.00 – 16.00 uur naar de Veiligheidsdag 2023 op het terrein van Royal FloraHolland in Honselersdijk. U krijgt deze dag een kijkje in het werk van de verschillende hulp- en veiligheidsdiensten. Toegang is gratis.

Op de Westlandse Veiligheidsdag is veel te beleven. Bezoekers kunnen rekenen op een divers programma met leuke en leerzame activiteiten. De brandweer, politie en ambulancedienst laten via spectaculaire oefeningen zien wat hun werk inhoudt. Ook nemen hulpdiensten verschillende voertuigen mee, die van dichtbij bekeken kunnen worden. En op het informatieplein leer je alles over veilig wonen en leven. Kortom, een dag waar u bij wilt zijn!

Wat u kunt verwachten

  • Geweldige demonstraties: verschillende hulpdiensten, zoals de brandweer, politie en ambulance laten zien wat hun werk precies inhoudt en hoe zij samenwerken. U ziet de hulpdiensten van dichtbij aan het werk. 

  • Op een politiemotor zitten: altijd al op een politiemotor willen zitten of een brandweerwagen van dichtbij willen zien? Op het terrein staat een groot aantal voertuigen van politie, brandweer en ambulance. Deze kunt u van binnen en van buiten bekijken. En natuurlijk mee op de foto.

  • Informatie over een veiligheid in en om het huis: op de informatiemarkt staan verschillende hulp- en veiligheidsdiensten met informatie over veiligheid in en om het huis. Denk aan buurtpreventie, inbraakpreventie en brandveilig leven.  

  • Op de foto met Brandweerman Sam: ook aan de allerkleinsten is gedacht. Zij kunnen Brandweerman Sam ontmoeten en met hem op de foto. Daarnaast kunnen kinderen ervaren hoe het is om te spuiten met een echte brandweerslang, mogen zij een politievoertuig van dichtbij bekijken en kunnen zij zich laten schminken.

  • De brandweer strijdt tegen elkaar voor de winst: De brandweer aan het werk zien? De hele dag door strijden de vrijwilligersploegen van de brandweerkazernes in Westland tegenover elkaar. De brandweerwedstrijden kun je live volgen. In dit schema (pdf, 138 KB) zie jij wanneer welke kazerne aan de beurt is. 

Bereikbaarheid locatie

De Veiligheidsdag wordt doorgaans goed bezocht. Daarom is het advies aan bezoekers om op de fiets te komen. Deze kan bij de ingang van Royal Flora Holland worden geparkeerd (ingang zijde Dijkweg). 

Toegang

Het evenement is geschikt voor alle leeftijden, van jong tot oud. De toegang is gratis. 

Op de hoogte blijven

Houd de facebookpagina van de Veiligheidsdag in de gaten om meer te weten te komen over de dag. Laat op die pagina weten aan je vrienden dat je erbij bent! 

Veiligheidsdag Westland 2023 | Facebook

Doe jij mee met de kleurwedstrijd?

Download hieronder de kleurplaat en kleur deze op je allermooist in. Lever deze vervolgens in op 14 oktober 2023 bij de brandweerstand op de Veiligheidsdag Westland 2023 in Honselersdijk. Gedurende de hele dag worden er winnaars bekend gemaakt. Vergeet dus niet je gegevens op de kleurplaat in te vullen. Veel succes!

Download de kleurplaat hier. (pdf, 1 MB)