Zero Heroes

Samen met ouders en jongeren gaat Zero Heroes op zoek naar inzichten en ideeën om het alcoholgebruik onder Westlandse jongeren te beperken.  Hoe zorgen we er samen voor dat de Westlandse jeugd van feesten kan genieten zonder alcohol? Natuurlijk zijn er regels, maar we willen jongeren en hun ouders betrekken om ook andere oplossingen te bedenken. Het project bestaat uit een kroegentocht voor ouders, een hok op de feestweken en een interactieve vaartocht voor de jongeren. Allemaal momenten waarbij op een laagdrempelige manier het gesprek over alternatieven voor alcoholgebruik wordt aangegaan. Zero Heroes is een project van de Gemeente Westland.

Meld je nu aan

Het kleinste feest van Westland (voor jongeren)

Heb jij het mini-discohok al bezocht? Tijdens de feestweken van De Lier en Naaldwijk organiseert gemeente Westland het kleinste feest van Westland. Het hok biedt ruimte aan één persoon en biedt verrassende inspiratie.

Waar staat het kleinste feest?

Het kleinste feest staat op de feestweken van:

De Lier17 augustus
Naaldwijk 23 augustus (Cannes Outdoor, The Young Ones, Sportpark Hoge Bomen)

Zero Heroes On Tour (voor ouders)

Voor ouders werd op 17 juli een kroegentocht georganiseerd met als thema alcoholgebruik onder jongeren. NIX is de afspraak, dus hoe ga je als ouder om met de verleiding van biertjes, wijntjes en mixdrankjes voor jouw kind? Met de Kwibus bezochten ouders drie verschillende kroegen waar een interactief programma werd georganiseerd. Zo presenteerde kinderarts Nico van der  Lely de laatste inzichten over de gevolgen van alcohol op het jonge brein, was er een theatershow en konden ouders met elkaar en professionals van gedachte wisselen over het onderwerp.

Vaartocht voor jongeren

In september gaat Zero Heroes samen met een groep jongeren een vaartocht maken. Op de boot delen jongeren ideeën en oplossingen die samen worden uitgewerkt tot acties.

De gemeente neemt alle ideeën en oplossingen mee voor het opstellen van nieuw beleid, het uitwerken van nieuwe campagnes en waar mogelijk het uitbreiden van de huidige inspanningen op het gebied van voorlichting en preventie.