Zero Heroes #FFSERIEUS?!

Tijdens de Westlandse feestweken is de nieuwe alcoholcampagne ‘Zero Heroes #FFSERIEUS?!’ van start gegaan. Met de campagne vraagt de gemeente via posters en online filmpjes aandacht voor het gebruik van alcohol. Langs fietsroutes hangen posters met lokale topsporters, muzikanten en een ervaringsdeskundige. In filmpjes leggen zij vervolgens uit hoe zij omgaan met alcohol in hun leven.

Vaak zijn ouders en jongeren niet van de gevaren van alcoholgebruik doordrongen. Jongeren herkennen zich er niet in, denken ‘dat overkomt mij niet’. Vorig jaar hebben we jongeren en ouders tijdens de feestweken gevraagd ons mee te helpen zoeken naar oplossingen om de ernst daarvan duidelijker te maken. Een kroegentocht voor ouders, een mini-discohok (het kleinste feest van Westland) en een boottocht voor jongeren heeft waardevolle tips en ideeën opgeleverd! Een van die ideeën heeft geleid tot het maken van de filmpjes.

Helden over alcoholgebruik

Lokale topsporters, muzikanten en een ervaringsdeskundige vertellen hun verhaal. Hoe zij omgaan met succes, gezondheid, moeilijke momenten en het maken van bewuste keuzes.

Shorttrackster Lara van Ruijven – Naaldwijk

Lara van Ruijven is geboren in Naaldwijk en nu professioneel shortrackster met onder andere een wereldtitel en bronzen Olympische medaille op haar naam. Lara vertelt hoe zij in haar tienerjaren uitging, maar bewust geen alcohol dronk. #FFSERIEUS?! kiezen voor je droom.

Handbalster Tessa van Zijl – Poeldijk

De Poeldijkse topsportster Tessa van Zijl begon ooit bij Verburch, maar handbalt nu in Duitsland en bij oranje. Tessa vertelt over hoe haar vrienden haar steunden in een gezonde leefstijl en over hoe ze bewust met alcohol omgaat. #FFSERIEUS?! bewust bezig zijn.

Ervaringsdeskundige/preventiemedewerker Nick – De Lier

Nick werkte op jonge leeftijd al in de horeca en kwam daar met alcohol in aanraking. Al snel sloeg hij door in alcoholgebruik en verloor bijna alles wat hem lief was. Nu is hij afgekickt en deelt hij zijn ervaringen met jongeren. #FFSERIEUS?! een les geleerd.

DJ Ricardo Castano – Naaldwijk

Hij staat op grote festivals, draaide op alle feestweken en heeft twee eigen clubs. De Naaldwijkse Ricardo Castano ziet op feesten wat alcohol met jongeren kan doen. Hij staat dan ook achter de afspraak: NIX18. #FFSERIEUS?! feesten zonder alcohol.

DJ Bass Chaserz – Wateringen

Marco uit Wateringen is internationaal bekend in de hardstyle wereld als DJ Bass Chaserz. Zo staat hij bijvoorbeeld op festivals als Defqon1 en Decibel Outdoor. De succesvolle DJ vertelt over zijn gezonde levensstijl en professionele verantwoordelijkheid. #FFSERIEUS?! de juiste keuzes maken.

#FFSERIEUS

Door #FFSERIEUS te gebruiken, kan iedereen zijn mening delen over het gebruik van alcohol onder jongeren. Houd daarom social media in de gaten.

Tips en ideeën jongeren en ouders

Dit zijn de tips en ideeën die Westlandse jongeren en hun ouders vorig jaar tijdens de feestweken hebben gegeven.