Buurtschouwen

Samen uw buurt verkennen

Bij een buurtschouw wandelen bewoners, ondernemers, medewerkers van de gemeente en van woningbouwcorporaties samen door een buurt. Ook wandelen er medewerkers van Vitis, het gehandicaptenplatform en de boa’s mee. Wanneer mogelijk sluit ook de wijkagent aan. Tijdens de wandeling bespreken zij  wensen, ideeën en klachten van bewoners. Een buurtschouw duurt maximaal 2 uur.

Meedoen met een buurtschouw

Is er een buurtschouw in uw buurt, dan krijgt u daarvoor per post een uitnodiging. Daarin staat hoe u zich van tevoren kan opgeven. Een buurtschouw gaat alleen door bij voldoende aanmeldingen. Als een buurtschouw niet doorgaat, wordt u hierover geïnformeerd. 

Na de buurtschouw

Ongeveer 6 tot 8 weken na de buurtschouw ontvangt u een digitaal verslag waarin alle gestelde vragen en antwoorden zijn verwerkt. Mocht  u het verslag toch liever per post ontvangen, maak dit dan kenbaar op de antwoordkaart die  u bij de uitnodiging per post heeft ontvangen.  Niet alles is snel en direct op te lossen of te verbeteren door de betrokken instanties. Het kan zijn dat we uw hulp nodig hebben om bepaalde klachten/knelpunten op korte termijn te verbeteren.

Informatie en aanmelden

Vragen over een buurtschouw of aanmelden voor een buurtschouw kan via buurtschouw@gemeentewestland.nl