Glastuinbouw

In Westland ligt het grootste aaneengesloten glastuinbouwgebied ter wereld. De bedrijfstak is een grote werkgever die zowel hoogopgeleiden als laaggeschoolden volop werk biedt. In totaal zijn er 47.000 mensen werkzaam in de Westlandse glastuinbouw. Naast productie nemen innovatie, handel en logistiek een steeds belangrijkere positie in.

Het innovatieve vermogen en de kennis van de glastuinbouwcluster zijn in toenemende mate de drijvende kracht in het versterken van de regierol van Nederland in de internationale handels- en productiestructuren. Bovendien is kennis een belangrijk exportproduct. De Westlandse tuinbouw heeft uitstekende mogelijkheden om een leidende en regisserende positie in te nemen bij de internationale verspreiding van kennis over duurzame tuinbouw. Door het benutten van de kennis van onderwijs- en onderzoeksinstellingen in Den Haag, Rotterdam, Delft, Leiden en Wageningen kan de internationale concurrentiepositie van de glastuinbouw worden verstevigd.

Koopoptie agrarische woning

Gemeente Westland wil het voor haar burgers die een woning hebben met bestemming agrarisch – glastuinbouw, makkelijker maken om deze te wijzigen naar bestemming wonen. Hiervoor heeft de gemeente in samenwerking met notariskantoor Westland Partners een koopoptie ontworpen.