Subsidie voor sloop van woningen

De provincie Zuid-Holland en de gemeente Westland trekken samen ongeveer 7 miljoen euro uit voor de herstructurering en modernisering van de Westlandse glastuinbouw. Vanaf 1 februari 2018 kunnen woningeigenaren in het glastuinbouwgebied een subsidieaanvraag van maximaal €100.000 doen voor de sloop van hun woning om op deze manier bij te dragen aan de modernisering van de glastuinbouw.
De regeling is geldig tot 1 september 2022 en stopt eerder als het budget op is.

Voor wie

Particuliere woningeigenaren kunnen subsidie aanvragen voor het slopen van hun woning als deze in de weg ligt voor de modernisering van de glastuinbouw. Alleen woningen die buiten duurzame structuren liggen komen hiervoor in aanmerking. Woningeigenaren die meewerken aan deze regeling blijven het recht houden om de gesloopte woning  op een andere plek in Westland te herbouwen.
In het Werkboek Westland: moderniseren en kansen grijpen is opgenomen welke woningen in categorie 1 of 2 (pdf, 600Kb) zijn geplaatst, en voor de subsidie in aanmerking komen.

Het aanvraagformulier (pdf, 125kb)Subsidieregeling VORM kan uitsluitend schriftelijk worden ingediend. Vul het aanvraagformulier in en stuur het naar:

Gemeente Westland
2670 AD Naaldwijk