Programma Westland Event

12.15 uur Inloop

13.00 uur Start van het programma met een welkom van de dagvoorzitter, gevolgd door het openingswoord van wethouder Karin Zwinkels.

Tijdens dit onderdeel geeft Sander Schimmelpenninck zijn visie op het thema “Modern ondernemerschap”. Door zijn ervaring als hoofdredacteur bij het blad Quote kan hij dit als geen ander. Daarna doet Edith Bentvelsen van Ter Laak Orchids dit ook, maar dan bekeken vanuit het glastuinbouwcluster. Verder horen we tijdens dit eerste deel van het programma diverse ondernemers aan het woord. De oprichters van Rumag, Danny Membre, Thijs van der Heide, vergezeld door het gezicht van hun onderneming, René Watzema, geven een kijkje in de keuken van dit succesvolle lifestylemerk. Het bedrijf verzamelde binnen anderhalf jaar bijna een miljoen volgers Van hen kunnen we leren welke invloed de social media op de consument hebben en hoe we de consument anders kunnen bereiken.

14.45 uur Pauze

15.30 uur Jelte van Kammen van Harvest House spreekt over de wensen en eisen van de consument op het gebied van duurzaamheid en tegen welke uitdagingen je dan aanloopt. Hoe zorgen we ook dat het juiste verhaal over onze sector wordt verteld? Hidde Boersma springt hierop in met een lezing over  “eco-modernisme”.

Wouter van Vliet, salesmanager bij Van Iperen zal vertellen over de ontwikkelingen die het familiebedrijf Van Iperen de afgelopen jaren heeft doorgemaakt en welke uitdagingen ze daarbij tegen zijn gekomen. Dit als aankondiging voor Mathijs Bouman die het stokje van hem overneemt en dieper ingaat op het onderwerp. Mathijs is journalist en econoom. Hij spreekt graag over actuele economische onderwerpen, innovatie (robots!), de arbeidsmarkt en succesvolle Nederlandse bedrijven. Twee ingrediënten brengt Mathijs in elk geval mee: harde feiten en een gezonde dosis humor. Deze spreker wordt u aangeboden door Van Iperen.

Tot slot neemt scheidsrechter Bas Nijhuis je mee in het leiderschap op het veld. Scheidsrechter en ondernemer Bas Nijhuis is één van de topscheidsrechters van Nederland. Naast scheidsrechter is Bas ook ondernemer. Hij duidt tijdens zijn presentatie met humor de gelijkenissen en verschillen tussen ondernemen en het begeleiden van een voetbalwedstrijd aan.

17.15 uur Afsluiting, gevolgd door een vrijdagmiddagborrel, inclusief DJ.