Bewonersbijeenkomst aardgasvrij Westland

Praat mee over aardgasvrij Westland tijdens de tweede bewonersbijeenkomst op 13 december! Op 7 november was de eerste druk bezochte bewonersavond over aardgasvrij wonen. Ruim 100 inwoners spraken in diverse groepen over hun zorgen rond aardgasvrij wonen, de eigen rol en de rol van de gemeente. Belangrijke aandachtspunten die zij meegaven waren:

  • aandacht voor de kosten en financiering
  • keuzevrijheid en geen dwang
  • regie door de gemeente, onder andere rond collectieve oplossingen
  • tijdige informatie
  • goede timing van de maatregelen

Aanmelden

De tweede bewonersbijeenkomsten is op donderdag 13 december 2018. De avond start om 19.30 uur (vanaf 19.00 inloop) en het programma duurt tot 21.30 uur. De avond wordt afgesloten met een drankje (eindtijd 22.00 uur).
Locatie: gemeentehuis, Verdilaan 7, Naaldwijk.
U kunt zich aanmelden via het aanmeldformulier. Ongeveer een week voor de bijeenkomst ontvangt u informatie over het programma van de avond.

Bijeenkomst 13 december: terugkoppeling en verder praten

Op 13 december zullen we een verdere terugkoppeling geven over de bijeenkomst van november en zal er over een aantal van de punten die tijdens die avond naar voren kwamen verder praten. U bent daarbij van harte welkom, ook als u er 7 november niet bij kon zijn. Op deze avond wordt daarnaast ook een presentatie gegeven over warmtenetten en zal het onafhankelijke gemeentelijke energieloket de WoonWijzerWinkel informatie geven over de stappen die u kunt nemen richting een aardgasvrije woning.

Uitgangspunten

Tijdens deze bijeenkomst werkt u samen met de andere deelnemers verder aan wat u belangrijk vindt voor uw aardgasvrije woning en een aardgasvrij Westland. De gemeente wil haar inwoners mee laten denken en neemt graag u idee├źn mee bij de verdere plannen.

Westland Energie Akkoord

De gemeente praat niet alleen met huiseigenaren. We willen samen met alle partijen die te maken hebben met de overstap naar minder fossiele energie een Westland Energie Akkoord sluiten. In dit akkoord staan de uitgangspunten die we samen belangrijk vinden om de omschakeling naar duurzame energie tot een succes te maken. Tijdens de bewonersavonden willen we uw inbreng voor het Westland Energie Akkoord ophalen: wat vindt u belangrijk, wat hebt u nodig om aardgas vrij te wonen en wat voor rol ziet u voor ons.

Vragen?

Heeft u nog vragen? Deze kunt u ook via de e-mail stellen.