Energiescans

We bieden in het kader van duurzaam wonen bij bepaalde woningen gratis energiescans aan. Bij een energiescan wordt gekeken door een specialist naar de mogelijkheden om energie op te wekken en te besparen (door bijvoorbeeld isolatie). Hiervoor benaderen we eigenaren van koopwoningen, die vóór 1980 gebouwd zijn, via een brief. Groenoverleven.nu, een gespecialiseerd bedrijf in energiescans en energiebesparende maatregelen, voert deze scans in opdracht van de gemeente uit. Na eerdere energiescans in De Lier, Poeldijk, Naaldwijk, ’s-Gravenzande en Wateringen, worden ze nu in Honselersdijk en Kwintsheul aangeboden.

Hoe werkt het?

Een aantal woningeigenaren heeft een brief ontvangen voor een gratis, energiescan van hun woning. De brief is toegezonden aan een selectie huiseigenaren met een koopwoning die voor 1980 is gebouwd. Dit zijn woningen die vaak minder goed geïsoleerd zijn en onderhoud nodig hebben. Bij deze woningen kan er nog heel wat bespaard worden op energieverbruik, denk hierbij aan isolatie of dubbelglas. Als een huiseigenaar via de brief een energiescan aanvraagt, komt een energieadviseur van groenoverleven.nu thuis langs. De adviseur kijkt vooral naar de huisinstallaties, opbouw van het dak, gevels en de begane grondvloer. Na dit bezoek ontvangt de eigenaar een mail met een vrijblijvend advies over het energiezuiniger maken van de woning. Dit is goed voor het milieu en zorgt ook voor een lagere energierekening!

Geen brief ontvangen en wel interesse?

Heeft u geen brief ontvangen maar wel  interesse en u bent eigenaar van een koopwoning van voor 1980? Vraag de energiescan aan via groenoverleven.nu.