Veteranendag

Als eerbetoon aan de Westlandse militaire veteranen organiseert de gemeente Westland jaarlijks de Westlandse Veteranendag. De Westlandse Veteranendag vindt plaats op Woensdag 19 juni 2019 van 16.00 tot 19.00 uur in De Veiling, Julianastraat 49 in Poeldijk.
Uitnodigingen worden verzonden aan geregistreerde adressen uit het Veteranenregister van het Veteraneninstituut, Doorn. Meer informatie kunt u verkrijgen via veteranendag@gemeentewestland.nl

Veteranen in Nederland

Nederland heeft een groot aantal militaire veteranen. Niet alleen de ruim dertigduizend nog in leven zijnde militairen die tijdens de Tweede Wereldoorlog of daarna in voormalig Nederlands Indiƫ, Korea of Nieuw-Guinea zijn ingezet, maar ook de snel groeiende groep 'jonge veteranen'. Dit zijn soms nog actief dienende veteranen die hebben deelgenomen aan vredesmissies in internationaal verband, zoals in Libanon, Cambodja, het voormalig Joegoslaviƫ, Irak en Afghanistan. Ruim vijftigduizend van hen zijn afgezwaaid en nu dus veteraan. Nederlandse veteranen hebben gemeen dat zij in opdracht van onze democratisch gekozen regering zijn ingezet onder oorlogs- of daarmee vergelijkbare omstandigheden. Alle Nederlandse veteranen verdienen erkenning en begrip van de samenleving en van de Nederlandse overheid.