Veilingweg

De Veilingweg in De Lier is aan groot onderhoud toe. Het gaat om het deel tussen de rotonde Kasteelweg tot aan het parkeerterrein Sportcentrum Vreeloo. Het is een gezamenlijk onderhoudsproject tussen de gemeente en nutsbedrijven, Evides en Westland Infra. Met de onderhoudswerkzaamheden wordt ook de verkeersveiligheid aangepakt. De werkzaamheden starten in mei en zullen klaar zijn in november.

Werkzaamheden

Om de verkeersveiligheid op de Veilingweg te verbeteren worden een aantal maatregelen getroffen. Er worden extra drempels gerealiseerd om de snelheid te verlagen. Het fietspad wordt vervangen door betonnen platen en er worden fysieke scheidingsbanden tussen de rijbaan en het fietspad aangebracht.

Ook de beschoeiing en damwanden worden vervangen en de voetgangersverbinding tussen de Reigerlaan en de Europaweg wordt doorgetrokken.

Fases

De werkzaamheden aan de Veilingweg vinden in 3 fases plaats.

  1. vanaf Verenigd Koninkrijkhof tot de Kerklaan (pdf, 2Mb)
  2. kruising Kerklaan tot en met Sportcentrum Vreeloo (pdf, 2,3Mb)
  3. tussen de Verenigd Koninkrijkhof en de Kasteelweg (pdf 2,1Mb)

Omleidingen

Tijdens de werkzaamheden zal de Veilingweg per fase worden afgesloten en geldt er een omleidingsroute via de Oostelijke Randweg, Deze wordt met gele borden aangegeven. Woningen en bedrijven aan de Veilingweg blijven tijdens de werkzaamheden bereikbaar via de omleidingsroutes.

Vragen

Voor vragen over de werkzaamheden kan contact worden opgenomen met Sebastiaan Verbeek SAJVerbeek@GemeenteWestland.nl of via telefoonnummer (0174) 672 849.