Omgeving Rentmeester

In het project Rentmeester worden appartementen en een supermarkt gebouwd. Om de doorstroming van het verkeer rond het centrum van Naaldwijk te verbeteren, richten we de omgeving van dit nieuwbouwproject opnieuw in.
Op de kruising Secr. Verhoeffweg –Patijnenburg is een rotonde aangelegd. De Simon van Slingerlandtstraat wordt opnieuw bestraat. Bij de entree van De Tuinen wordt een autovrij plein gemaakt.

Werkzaamheden

De werkzaamheden aan de Secretaris Verhoeffweg en de Simon van Slingerlandtstraat duren tot en met vrijdag 30 september. Hierna zijn de wegen en de keerlus weer open. Op een later moment wordt op de rijbaan van de Secretaris Verhoeffweg nog een coating aangebracht. We zoeken op dit moment naar een oplossing waarbij de weg zo kort mogelijk afgesloten hoeft te worden. Verder volgen er nog kleinere herstelwerkzaamheden, aan bijvoorbeeld banden en tegels. Ook worden er borden en bomen geplaatst. Hiervoor zijn geen afsluitingen nodig.

De werkzaamheden aan de Willem Hoofstraat starten in januari 2023 en duren ongeveer een maand.

Keerlus

De keerlus (bajonet) aan de Secretaris Verhoeffweg in Naaldwijk wordt aangepast om deze veiliger te maken. In juli zijn er werkzaamheden aan de Secretaris Verhoeffweg uitgevoerd. Toen de werkzaamheden klaar waren, bleek de keerlus niet te voldoen aan de gestelde eisen. Daarom is de keerlus op 3 augustus weer gesloten.

Samen met verkeerskundigen is gekeken hoe de keerlus kan worden verbeterd. Er komt een vrachtwagenverbod, want vrachtwagens zijn te groot voor de keerlus. Het verbod wordt aangegeven met borden.  De afslag richting de Linde wordt verplaatst waardoor het verkeer makkelijker kan keren en de Linde in kan rijden. Hierdoor kunnen hulpdiensten de Linde ook inrijden.

Winkels bereikbaar

De winkels en winkelcentrum De Tuinen blijven in deze periode bereikbaar.

Meer informatie

Vragen of opmerkingen over de werkzaamheden? Stel ze aan de omgevingsmanager op dinsdag van 09.00 tot 10.00 uur en donderdag 12.00 en 13.00 uur tijdens het inloopspreekuur in de directiekeet op de Patijnenburg.
Ook kunt u op uw telefoon de app downloaden van aannemer Ballast Nedam. In deze app worden alle werkzaamheden aangekondigd. U kunt hiervoor in de appstore op uw telefoon de app van Ballast Nedam opzoeken. Om het project te bekijken heeft u geen inlogcode nodig.

Vragen

Heeft u vragen, stuur dan een e-mail aan omgevingrentmeester@gemeentewestland.nl.