Koningin Julianaweg

Vanaf half mei wordt er volop gewerkt aan groot onderhoud aan de Koningin Julianaweg in ‘s-Gravenzande. De weg krijgt een nieuwe, veiligere indeling. Er wordt nieuwe bestrating aangebracht op de voetpaden en in de parkeervakken. Daarnaast wordt er een gedeelte van de riolering vervangen. Het fietspad en de rijbaan krijgen nieuw asfalt wat geluid vermindert.

De werkzaamheden vinden in verschillende fases plaats. Zo blijft de omgeving zo goed mogelijk bereikbaar en de overlast zo beperkt mogelijk. De omleidingen worden aangegeven met gele borden.

Planning

Fase 5a: tot 21 september
De Oudelandstraat (incl rotonde) wordt afgesloten voor al het verkeer.

Fase 5b: tot 26 september
Vanaf rotonde Oudelandstraat is het niet mogelijk om af te slaan richting Centrum ’s-Gravenzande. Afslaan richting de Leeuweriklaan is wel mogelijk.

Fase 6: 21 september tot 24 oktober
De Koningin Julianaweg tussen de rotonde met de Oudelandstraat en de kruising met de Koningin Wilhelminastraat wordt afgesloten voor al het verkeer.

Fase 7: 25 oktober tot 14 november
De Koningin Julianaweg tussen de kruising met de Koningin Wilhelminastraat en de rotonde met de Eikenlaan en Edisonstraat wordt afgesloten.

Fase 8:  15 nov tot eind december
De rotonde met de Eikenlaan en de Edisonstraat wordt afgesloten voor al het verkeer.Meer informatie over deze fase vindt u hier.

De werkzaamheden aan de Koningin Julianaweg zijn bijna klaar

De afgelopen maanden hebben we de Koningin Julianaweg in delen opgeknapt. Het werk is bijna af. Na de rotonde is alleen het gedeelte tussen de Edisonstraat en de Naaldwijkseweg nog niet opgeknapt. Daarom is dit stuk toegevoegd aan de plannen. De start en duur van deze werkzaamheden is nog niet bekend. Zodra dit duidelijk is, leest u dit onder andere op deze website. Omwonenden ontvangen hiervan een brief.

Busverbinding

Lijn 31 van busmaatschappij EBS rijdt een omleiding tussen 16 mei en eind september. Er wordt gereden via de Albert Schweitzerlaan en Vreeburghlaan. Op de Zeestraat (N211) wordt de route naar Hoek van Holland vervolgd. De haltes die vervallen zijn: Hoflaan, De Brug, Langestraat, Naaldwijkseweg en Zandeveltplein. De vervangende halte is: Albert Schweitzerlaan (ter hoogte van de Rederijkerslaan).

In de avonduren en op zondag moeten reizigers tussen Monster en Naaldwijk reizen via ’s-Gravenzande met een overstap tussen lijn 31 en lijn 455. Omdat dit tijdens de werkzaamheden niet mogelijk is, rijdt lijn 34 extra. De dienstregeling is uitgebreid tussen Monster en Naaldwijk in de avonduren en op zondag, met een frequentie van 2x per uur. Deze extra ritten zijn ook te vinden in de reisplanner.

Aanvullende informatie

Omwonenden van de Koningin Julianaweg worden met brieven geïnformeerd over het project en de verschillende afsluitingen. Verdere ontwikkelingen worden op deze pagina bijgehouden. Heeft u vragen over het project, neem dan contact op met Victor Erdman, via mailadres victor@wallaard.nl of 06-23 85 70 93.