Koningin Julianaweg

Vanaf half mei wordt er volop gewerkt aan groot onderhoud aan de Koningin Julianaweg in ‘s -Gravenzande. Er wordt nieuwe bestrating aangebracht op de voetpaden en in de parkeervakken. Daarnaast wordt er een gedeelte van de riolering vervangen. Het fietspad en de rijbaan krijgen nieuw asfalt wat geluid verminderd.

De werkzaamheden duren nog tot half november 2022 en vinden in verschillende fases plaats. Zo blijft de omgeving zo goed mogelijk bereikbaar en de overlast zo beperkt mogelijk. De omleidingen worden aangegeven met gele borden.

Planning

Fases 1, 2 en 3 zijn klaar op vrijdagavond 29 juli. Het gedeelte vanaf de kruising met de Laan de Verenigde Naties tot en met de rotonde Rijnvaartweg gaat dan weer open voor alle verkeer.

Fase 4 29 juli tot en met 10 september
De Koningin Julianaweg tussen de rotonde met de Rijnvaartweg en de rotonde met de Oudelandstraat wordt afgesloten voor al het verkeer.
Fase 5 15 augustus tot en met 10 september
De Oudelandstraat (incl rotonde) wordt afgesloten voor al het verkeer
Fase 6 11 september tot eind september
De Koningin Julianaweg tussen de rotonde met de Oudelandstraat en de kruising met de Koningin Wilhelminastraat wordt afgesloten voor al het verkeer.
Fase 7 eind september tot half oktober
De Koningin Julianaweg tussen de kruising met de Koningin Wilhelminastraat en de rotonde met de Eikenlaan en Edisonstraat wordt afgesloten.
Fase 8  half oktober tot half november
De rotonde met de Eikenlaan en de Edisonstraat wordt afgesloten voor al het verkeer.

Busverbinding

Lijn 31 van busmaatschappij EBS rijdt een omleiding tussen 16 mei en eind september. Er wordt gereden via de Albert Schweitzerlaan en Vreeburghlaan. Op de Zeestraat (N211) wordt de route naar Hoek van Holland vervolgd. De haltes die vervallen zijn: Hoflaan, De Brug, Langestraat, Naaldwijkseweg en Zandeveltplein. De vervangende halte is: Albert Schweitzerlaan (ter hoogte van de Rederijkerslaan).

In de avonduren en op zondag moeten reizigers tussen Monster en Naaldwijk reizen via ’s-Gravenzande met een overstap tussen lijn 31 en lijn 455. Omdat dit tijdens de werkzaamheden niet mogelijk is, rijdt lijn 34 extra. De dienstregeling is uitgebreid tussen Monster en Naaldwijk in de avonduren en op zondag, met een frequentie van 2x per uur. Deze extra ritten zijn ook te vinden in de reisplanner.

Aanvullende informatie

Kijk voor omleidingsroutes en bestemmingsverkeer op Melvin. Omwonenden van de Koningin Julianaweg worden met brieven geïnformeerd over het project en de verschillende afsluitingen. Verdere ontwikkelingen worden op deze pagina bijgehouden. Heeft u vragen over het project, neem dan contact op met Victor Erdman, via mailadres victor@wallaard.nl of 06-23 85 70 93.