Naaldwijkseweg

Met omwonenden van dit gedeelte van de Naaldwijkseweg (tussen Koningin Julianaweg en rotonde Beukenlaan) in ’s-Gravenzande is contact geweest over de herinrichting. Hierbij is aangegeven dat er een behoefte is aan snelheidsremmende maatregelen, vooral in het gedeelte vanaf de molen richting Koningin Julianaweg. Op basis hiervan is een ontwerp gemaakt. 

Ontwerp

De Naaldwijkseweg tussen de Koningin Julianaweg en de Beukenlaan wordt aangepast naar een 30 km/u-weg. In het weggedeelte vanaf de Zuiderkerk naar de Koningin Julianaweg worden lichte buigingen aangebracht (zogenaamde ‘as-verspringing’). Aan beide zijden van de rijbaan worden rode fietsstroken aangebracht. Hierdoor lijkt de rijbaan smaller en dit leidt naar verwachting tot lagere snelheden.

De voorgestelde extra bocht bij de woningen met huisnummers 176 tot en met 186 gaat niet door. Hierdoor zouden 9 parkeerplaatsen vervallen. Daar zijn de meeste bewoners geen voorstander van. 

Het uitgangspunt is om de huidige bomen ter hoogte van huisnummers 148 tot en met 220 te behouden. Omdat hier leidingen in de grond zitten, is het niet mogelijk om nieuwe bomen te plaatsen. 

Op deze tekening (pdf, 487kB) ziet u het inrichtingsplan van de Naaldwijkseweg (tussen Koningin Julianaweg en rotonde Beukenlaan) in ’s-Gravenzande.

Planning

Ingenieursbureau Waalpartners werkt de plannen verder uit, waarna het werk wordt aanbesteed. De start van de uitvoering staat voorlopig gepland voor eind augustus 2022. De precieze start van de uitvoering is afhankelijk van de werkzaamheden die voorafgaand door diverse nutsbedrijven worden uitgevoerd. 

Heeft u nog vragen? Dan kunt u deze per mail stellen aan projectleider Ron van den Berge via RFvdBerge@GemeenteWestland.nl