Computerregeling

Heeft u een bijstandsuitkering of een laag inkomen en heeft voor uzelf óf voor uw kinderen een computer nodig, dan kan de gemeente u helpen.

U kunt onderstaand een aanvraag doen. Na goedkeuring van de aanvraag ontvangt u een Westlandpas met daarop een tegoed voor aanschaf van een computer. Kijk op de pagina Westlandpas voor de aangesloten lokale winkels.

Onder computer wordt verstaan: een desktop, laptop of tablet. En als dat nodig is, ook software, monitor, toetsenbord, muis en printer met een maximale waarde van € 500,00.
Dit kan eens per vijf jaar worden aangevraagd.

Computerregeling voor kinderen

Vanaf 1 april is de computerregeling voor kinderen verruimd. Heb je 3 of meer kinderen? Er mogen maximaal 3 computers per gezin worden aangevraagd.

Heeft u een bijstandsuitkering doe dan een aanvraag via DigiD.

Heeft u een laag inkomen maar u ontvangt geen uitkering, dan vult u een aanvraagformulier (pdf 86kb) in en een inlichtingenformulier (pdf 215kb).

Computerregeling voor volwassenen

Heeft u geen computer in uw huishouden of is uw computer ouder dan 5 jaar, dan kunt u gebruik maken van de computerregeling voor volwassenen.

Na goedkeuring van de aanvraag, ontvangt u een persoonlijke Westlandpas met daarop het tegoed voor de computer.

Heeft u een bijstandsuitkering, doe dan een aanvraag met DigiD.

Heeft u een laag inkomen, maar u ontvangt geen uitkering, dan vult u een aanvraagformulier (pdf, 79Kb) in en een inlichtingenformulier (pdf, 202Kb). 

Aanvragen

Heeft u een bijstandsuitkering doe dan een aanvraag met DigiD. Voor de aanvraag via DigiD moet u informatie (pdf 322kb) klaar hebben liggen.