Energiekosten inwoners

Veel inwoners kunnen de energierekening met moeite betalen. Er zijn twee mogelijkheden voor hulp bij deze energiekosten. Er is een eenmalige Energietoeslag en een Bijzondere bijstand Energiekosten. We leggen hier kort uit wat het is. Wilt u liever iemand spreken over de mogelijkheden? Bel ons via 14 0174.

Energietoeslag

Om te helpen in de hoge kosten voor energie is er de eenmalige Energietoeslag. Voor deze toeslag wordt er gekeken naar uw inkomen. We kijen niet naar uw energiekosten.

Voor 2022 kunt u deze toeslag niet meer aanvragen. In 2023 komt er weer een Energietoeslag. Informatie hierover komt nog.

Bijzondere bijstand energiekosten (Bbe)

Deze bijdrage is voor inwoners die moeite hebben om hun energierekening te betalen. Dit kan zijn voor inwoners met een laag inkomen, maar ook voor inwoners met een midden en soms hoger inkomen. Hier wordt gekeken naar of u zelf bijvoorbeeld nog spaargeld heeft (uw vermogen). Ook moet de energierekening een stijging laten zien. Het bedrag dat wordt uitbetaald is dan ook voor iedereen anders. 

Verschillen Energietoeslag en Bijzondere bijstand Energie

De verschillen tussen de energietoeslag en de bijzondere bijstand Energie hebben we voor u op een rij gezet. Het overzicht kunt u op deze pagina vinden. 

Westland woont duurzaam

Samen wonen en werken we in Westland steeds duurzamer en energiezuiniger. Om dat voor elkaar te krijgen informeren en adviseren we inwoners over duurzaamheid. Denk bijvoorbeeld aan tips over hoe zij zelf hun woning kunnen isoleren, energie en daarmee geld kunnen besparen of andere manieren van verduurzamen. Kijk voor meer informatie op www.westlandwoontduurzaam.nl.

Vragen?

Vindt u het lastig om zelf uit te zoeken waar u recht op heeft? Bel ons voor hulp via 14 0174 of loop binnen bij een van de Buurt Informatiepunten in uw buurt.