Energietoeslag

Inwoners met een laag inkomen kunnen een eenmalige bijdrage ontvangen (energietoeslag). Hieronder leest u alles over de energietoeslag in Westland.

Voor 2022 kunt u deze toeslag niet meer aanvragen. In 2023 komt er weer een Energietoeslag. Informatie hierover komt nog.

Bedrag

Het bedrag voor de energietoeslag is eenmalig € 1.300,-.

Heeft u een aanvraag bij ons heeft ingediend, maar nog geen besluit of betaling ontvangen? Dan krijgt u automatisch het bedrag van € 1.300,- op het moment dat uw aanvraag wordt toegekend. U hoeft hier niets voor te doen. Het maakt niet uit wanneer u de aanvraag heeft ingediend.

Hoogte inkomen

Voor de energietoeslag mag uw inkomen niet meer zijn dan 120% van het sociaal minimum. Wilt u weten wat het sociaal minimum is of wat meetelt als inkomen? Lees onder aan deze pagina. Weet u niet zeker of u recht heeft op de energietoeslag? Vul dan wel een aanvraagformulier in en lever de benodigde gegevens bij ons in. Wij kunnen dan beoordelen of u recht heeft op de energietoeslag.

Hulp nodig?

Heeft u moeite met het invullen van (website)formulieren? U kunt binnenlopen bij een Buurt Informatiepunt bij u in de buurt. U kunt ook een afspraak maken met de formulierenbrigade van Vitis Welzijn.

Andere vraag? Vul het contactformulier in of bel met telefoonnummer 14 0174.

Kunt u nu uw energierekening niet meer betalen?

Heeft u nu geen (spaar)geld om uw energierekening (of andere rekeningen) te betalen?
Voorkom ergere problemen en neem contact met ons op via 14 0174.