Energietoeslag

De energiekosten zijn flink gestegen. Dit kan het betalen van de energierekening lastig maken. Inwoners met een laag inkomen kunnen een eenmalige bijdrage ontvangen (energietoeslag). Hieronder leest u alles over de energietoeslag in Westland.

Energietoeslag verhoogd

Het bedrag voor de energietoeslag is verhoogd van € 800,- naar € 1.300,-. Iedereen die al € 800,- heeft ontvangen, krijgt automatisch een nabetaling van € 500,-. Dit bedrag staat uiterlijk 15 augustus op uw rekening. Het maakt hierbij niet uit of u inmiddels bent verhuisd of dat er iets anders is gewijzigd in uw situatie.

Heeft u al wel een aanvraag bij ons heeft ingediend, maar nog geen besluit of betaling ontvangen? Dan krijgt u automatisch het bedrag van € 1.300,- op het moment dat uw aanvraag wordt toegekend. U hoeft hier niets voor te doen. Het maakt niet uit wanneer u de aanvraag heeft ingediend.

Hoogte inkomen

Voor de energietoeslag mag uw inkomen niet meer zijn dan 120% van het sociaal minimum. Wilt u weten wat het sociaal minimum is of wat meetelt als inkomen? Lees onder aan deze pagina. Weet u niet zeker of u recht heeft op de energietoeslag? Vul dan wel een aanvraagformulier in en lever de benodigde gegevens bij ons in. Wij kunnen dan beoordelen of u recht heeft op de energietoeslag.

Aanvragen energietoeslag

U kunt de energietoeslag op 2 manieren aanvragen: digitaal en op papier. We willen u zo snel mogelijk helpen. Digitaal aanvragen is de snelste manier.

Digitaal aanvragen

Via onderstaande oranje knop dient u een digitale aanvraag in. U wordt dan doorgestuurd naar de website van GezondVerzekerd. Na het indienen van de aanvraag kunt u via de Ockto-app de benodigde gegevens uploaden.

Kunt of wilt u de Ockto-app niet gebruiken? U kunt de stukken mailen naar energietoeslag@gemeentewestland.nl. Zet bij de mail uw naam en het aanvraagnummer dat u per e-mail heeft gekregen van GezondVerzekerd. Dit begint met AET-2022.

Papieren aanvraagformulier

U kunt ook een aanvraag op papier indienen. Print dit formulier (pdf, 204Kb) en vul de gegevens in. Verzamel en kopieer de gevraagde documenten en stuur alles naar ons op. Het kan met dit formulier wel langer duren voor u bericht van ons krijgt.

U mailt het aanvraagformulier en de stukken naar info@gemeentewestland.nl. Inleveren bij de balie op het gemeentehuis aan de Verdilaan kan ook. Of stuur het per post naar:

  • Gemeente Westland
  • o.v.v. energietoeslag
  • antwoordnummer 25
  • 2670 VB Naaldwijk

Belangrijk: noteer uw naam en geboortedatum op de documenten die u meestuurt.

Kunt u nu uw energierekening niet meer betalen?

Heeft u nu geen (spaar)geld om uw energierekening (of andere rekeningen) te betalen?
Voorkom ergere problemen en neem contact met ons op via 14 0174. 

Hulp nodig?

Heeft u moeite met het invullen van (website)formulieren? U kunt binnenlopen bij een Buurt Informatiepunt bij u in de buurt. U kunt ook een afspraak maken met de formulierenbrigade van Vitis Welzijn.

Andere vraag? Vul het contactformulier in of bel met telefoonnummer 14 0174.

Hoe staat het met mijn aanvraag of melding?

Wilt u de status van uw aanvraag of melding weten, gebruik dan het contactformulier.