Energietoeslag

De energiekosten zijn flink gestegen. Dit kan het betalen van de energierekening lastig maken. Inwoners met een laag inkomen kunnen een eenmalige bijdrage ontvangen (energietoeslag). Hieronder leest u alles over de energietoeslag in Westland.

Belangrijke informatie

De energietoeslag is een bedrag van € 800. Dit ontvangt u als uw inkomen tot 120% van het sociaal minimum is. Wilt u weten wat het sociaal minimum is of wat meetelt als inkomen? Lees onder aan deze pagina

Heeft u een uitkering (bijvoorbeeld bijzondere bijstand, IOAZ of IOAW)?
Dan ontvangt u automatisch de energietoeslag. U hoeft deze niet aan te vragen. Heeft u op dit moment nog geen toeslag ontvangen? Klik dan op onderstaande oranje knop en vul het digitale aanvraagformulier in.

Werkt u, maar verdient u weinig?
Vul dan het aanvraagformulier in. Ook als u niet zeker weet of u recht heeft op de energietoeslag, kunt u een aanvraagformulier invullen. Klik op onderstaande oranje knop en vul uw gegevens in.

We willen u graag zo snel mogelijk helpen. Digitaal aanvragen is de snelste manier. In dit geval worden er online gegevens van u opgehaald via de Ockto app. Wij zien deze informatie verder niet.

Op dit moment worden meer gegevens opgehaald dan eigenlijk nodig is. We hebben dit deels al veranderd en doen ons best om dit zo snel mogelijk helemaal aan te passen in het digitale formulier.

Wilt of kunt u niet digitaal aanvragen?

Kunt of wilt u de Ockto app niet gebruiken? Dan kunt u er voor kiezen om een aanvraag op papier in te dienen. U kunt dit formulier (pdf, 204Kb) printen. Vul de gegevens in, verzamel en kopieer de gevraagde documenten en stuur het naar ons op. Het kan met dit formulier wel langer duren voor u bericht van ons krijgt.

Gemeente Westland
o.v.v. energietoeslag
antwoordnummer 25
2670 VB NAALDWIJK

Belangrijk: Noteer uw naam en geboortedatum op de documenten die u meestuurt.

Hulp bij het aanvragen

Heeft u hulp nodig bij het invullen van het aanvraagformulier? Kom dan langs bij één van de Buurt Informatiepunten Kijk hier voor de openingstijden van een Buurt Informatiepunt bij u in de buurt.

Kunt u nu uw energierekening niet meer betalen?

Heeft u nu geen (spaar)geld om uw energierekening (of andere rekeningen) te betalen?
Voorkom ergere problemen en neem contact met ons op via 14 0174 of per mail budgetbeheer@gemeentewestland.nl