Gemeentepolis Westland

Speciaal voor mensen met een laag inkomen heeft gemeente Westland ook dit jaar weer samen met zorgverzekeraar DSW een zorgverzekering samengesteld: de Gemeentepolis Westland.
Hiermee helpt gemeente Westland u om goed en betaalbaar verzekerd te zijn tegen een aantrekkelijk tarief.

Komt u in aanmerking?

U kunt gebruik maken van de Gemeentepolis als u voldoet aan de volgende voorwaarden:

  • u heeft een bijstandsuitkering
  • u verdient minder dan 120% van de bijstandsnorm en beschikt daarbij over een beperkt eigen vermogen (bijvoorbeeld spaargeld). Het gaat hierbij om een maximaal bedrag van € 6.295,- voor alleenstaanden of  € 12.590,- voor echtparen, gezinnen en eenoudergezinnen.

Keuze uit 2 pakketten

De Gemeentepolis Westland bestaat uit een basisverzekering en een aanvullende verzekering. U kunt kiezen uit twee aanvullende pakketten:

  • AV-Westland Standaard (gemiddelde tot hoge zorgkosten), hiervoor betaalt u
    € 127,75 per maand
  • AV-Westland Top (hoge zorgkosten tot chronisch ziek), hiervoor betaalt u
    € 145,25 per maand

Kiezen en aanvragen

Op www.gezondverzekerd.nl/westland kunt u zich aanmelden voor de Gemeentepolis Westland. Via de keuzehulp kunt u het juiste aanvullende pakket kiezen. Aanmelden voor de Gemeentepolis Westland is mogelijk tot 1 februari 2022.
Bent u nu verzekerd bij een andere zorgverzekeraar en wilt u overstappen naar de Gemeentepolis Westland? Let u er dan op dat u uw huidige verzekering opzegt, dat kan t/m 31 december 2021.

Verzekeringspakketten en overstappen naar DSW

Uw verzekering overzetten naar DSW is mogelijk tot 31 december 2021. Daarna kunt u nog tot 1 februari 2022 een zorgverzekering afsluiten bij DSW of een andere verzekeraar als u de oude verzekering vóór 1 januari 2022 hebt opgezegd. Bent u al verzekerd via DSW? Dan kunt u de Gemeentepolis Westland ook gedurende het jaar aanvragen. Via Gezondverzekerd.nl/westland ziet u of u in aanmerking komt, en regelt u uw aanvraag.

Andere zorgverzekeraar?

Heeft u een aanvullende verzekering bij een andere zorgverzekeraar en een laag inkomen? Dan kan de gemeente een deel van de kosten van deze aanvullende verzekering vergoeden. Ook dan heeft u recht op een bijdrage van de gemeente van € 100,- per jaar voor het eigen risico.