Re-integratie en terug naar werk

Werk zoeken en vinden is niet altijd makkelijk. Als u een bijstandsuitkering heeft en kunt werken, kan de gemeente u helpen. In bepaalde gevallen kan de gemeente u ook helpen wanneer u geen zelfstandig inkomen heeft.

Ontvangt u een WW-, Wajong- of WIA-uitkering dan kunt u contact opnemen met werk.nl van het UWV. Als u een bijstandsuitkering aanvraagt wordt u aangemeld bij Patijnenburg. Van daaruit wordt u verder geholpen..

Voor mensen die geen bijstandsuitkering ontvangen is er onder bepaalde voorwaarden de mogelijkheid om ondersteuning te krijgen vanuit Patijnenburg. U kunt hiervoor een aanvraag indienen via het volgende aanvraagformulier (pdf 62kb).

Ondersteuning via Patijnenburg

De gemeente biedt via Patijnenburg, advies en praktische hulp.
Om werkervaring op te doen, kan Patijnenburg helpen met het vinden van bijvoorbeeld een stageplek. Soms betaalt Patijnenburg een cursus of scholing.

Jongeren aan de slag

Speciaal voor jongeren is er op Instagram JASWestland en de App JAS te downloaden. JAS is er voor jongeren die aan de slag willen of willen blijven. De pagina houdt je op de hoogte van opleidingen, open dagen en de nieuwste openstaande (leerwerk)banen in en rondom gemeente Westland.

Werk vinden in Westland

Voor alle werkzoekenden in Westland is de Facebookpagina Werkvindeninwestland. Hier worden vacatures geplaatst van bedrijven. De aangeboden functies verschillen per dag.