Vroegsignalering schulden

Een aanpassing van de Wet Gemeentelijke Schuldhulpverlening (Wgs) betekent dat uw gemeente vanaf 01 januari 2021 informatie over betalingsachterstanden direct van zorgverzekeraars, energiebedrijven, waterleveranciers en woningverhuurders ontvangt. Dankzij deze informatie komen mensen met betalingsachterstanden eerder bij ons in beeld. Dat is fijn. Het vroeg signaleren van schulden biedt de mogelijkheid eerder actie te ondernemen, waardoor wij samen met u grotere problemen met schulden kunnen voorkomen. Uiteraard gaan wij zeer zorgvuldig om met de informatie. Het doorgeven van betalingsachterstanden is aan strenge, wettelijke regels gebonden.

Vroeg Eropaf

Ontvangen wij signalen van betalingsachterstanden? Dan komen wij graag zo snel mogelijk met u in contact. Het Team Vroeg Eropaf neemt contact met u op en zoekt samen met u naar mogelijke oplossingen. De ondersteuning vindt plaats in de vorm van een of meerdere huisbezoeken.

Test

Officieel gaat de wetswijziging per 1 januari 2021 in. Van een kleine groep mensen met betalingsachterstanden ontvangen wij al voor deze datum informatie. Deze informatie gebruikt het Team Vroeg Eropaf om zo snel mogelijk nu én in de toekomst voor meer mensen een oplossing te kunnen bieden. Behoort u tot deze eerste groep mensen, dan ontvangt u uiteraard op tijd van ons bericht.

Meer informatie over schuldhuldverlening binnen gemeente Westland vindt u op de pagina Schuldhulpverlening.

Antwoorden op uw veelgestelde vragen