Sociale participatie en gezonde leefstijl voor volwassenen

De gemeente Westland vindt het belangrijk dat iedereen mee kan doen aan de samenleving. Bent u ouder dan 18 jaar en heeft een laag inkomen? Dan is het mogelijk een vergoeding aan te vragen voor bijvoorbeeld:

• contributie vereniging
  • lidmaatschap bibliotheek
  • lidmaatschap sportvereniging
  • lidmaatschap culturele voorziening
  • gezonde leefstijl (goede voeding of persoonlijke verzorging)

• Heeft u een bijstandsuitkering doe dan een aanvraag met DigiD
  • Heeft u een laag inkomen maar u ontvangt geen uitkering, dan vult u een aanvraagformulier (pdf 107kb) in

Voor de aanvraag via DigiD moet u informatie (pdf 408kb) klaar hebben liggen.

• Voorwaarden

Laag inkomen
    Alle inwoners van de gemeente Westland met een laag inkomen kunnen een aanvraag doen. Een laag inkomen is een inkomen dat lager is dan 110% van de bijstandsnorm (pdf 74kb) die van toepassing is.

Vermogen
    U kunt geen aanvraag doen als u meer vermogen (bijvoorbeeld spaargeld) heeft dan een bepaald maximum. Dit maximum is in de wet vastgelegd. Het heet 'het vrij te laten vermogen'  (pdf 74kb).

Aanpassingen
    Elke jaar worden op 1 januari en 1 juli de hoogte van de bijstandsuitkeringen en het vrije vermogen aangepast. Bij de Rijksoverheid vindt u meer informatie.

1 aanvraag per 12 maanden
    U kunt een keer in de twaalf maanden een aanvraag doen. U krijgt maximaal € 293,- vergoed.

• Heeft u geen DigiD?

Heeft u geen DigiD vraag dit dan aan. Het duurt 5 dagen om uw aanvraag te verwerken.

• Buurt Informatiepunt

Als u hulp nodig heeft bij het invullen van het formulier, kunt naar een Buurt Informatiepunt gaan.