Wijziging uitkering doorgeven

Als u een uitkering ontvangt moet u de gemeente informeren over veranderingen in uw woon- of leefsituatie. Dit heet inlichtingenplicht. Als u wijzigingen niet doorgeeft, kan dat gevolgen hebben voor uw uitkering.

DigiD

Om wijzigingen door te geven heeft u DigiD nodig. Heeft u geen DigiD vraag dit dan aan. Het duurt 5 dagen om uw aanvraag te verwerken.

 • Maandelijks inkomensformulier

  Maandelijks inkomensformulier

  Als u een uitkering ontvangt moet u uw maandelijkse inkomsten tijdig aan ons doorgeven. Hiervoor kunt u dit formulier gebruiken.

  U moet elke maand (pdf 187kb)een maandelijks inkomensformulier invullen. Kunt u op dat moment geen loonstrook en/of uitkeringsspecificatie meesturen, stuur dit dan na. Of stuur het mee met het eerstvolgende maandelijks inkomensformulier. Op basis van uw vorige loonstrook of uitkeringsspecificatie schatten wij het te korten bedrag in. Hebben wij teveel gekort dan doen wij zo spoedig mogelijke een nabetaling. Hebben we te weinig gekort, dan wordt dit verrekend met de volgende maandbetaling(en) van uw uitkering.
  Als u uw formulier niet inlevert dan kan uw uitkering niet worden betaald.

  Handleiding

  Lees voor het invullen van het formulier eerst de handleiding (pdf 32kb). Hierin is ook opgenomen welke informatie u klaar moet hebben liggen.

 • Wijziging inkomen

  Wijzigingsformulier inkomen

  U gaat (meer of minder) werken, bent als zelfstandige begonnen, heeft een andere uitkering toegekend gekregen of ontvangt maandelijks een belastingteruggave, partneralimentatie, kinderalimentatie, studiefinanciering of pensioen.

  Handleiding

  Lees voor het invullen van het formulier eerst de handleiding (pdf 190kb). Hierin is ook opgenomen welke informatie u klaar moet hebben liggen.

 • Wijziging vermogen

  Wijzigingsformulier vermogen

  Uw vermogen verandert door een erfenis, schenking, aandelen, boedelverdeling, winst in de loterij, eenmalige uitbetaling pensioen, verzekeringspolis, lijfrente of door aanschaf van een auto, caravan, brommer etc.

  Handleiding

  Lees voor het invullen van het formulier eerst de handleiding (pdf 28kb). Hierin is ook opgenomen welke informatie u klaar moet hebben liggen.

 • Wijziging IBAN-rekening

  Wijzigingsformulier IBAN-rekening

  U heeft een nieuw rekeningnummer. Voor het ontvangen van uw uitkering is het belangrijk dat wij over het juiste IBAN-rekeningnummer beschikken. Is dit gewijzigd geef dit dan door via het wijzigingsformulier.

  Handleiding

  Lees voor het invullen van het formulier eerst de handleiding (pdf 29kb). Hierin is ook opgenomen welke informatie u klaar moet hebben liggen.

 • Wijziging leefsituatie

  Wijzigingsformulier leefsituatie

  Uw leefsituatie wijzigt omdat u gaat trouwen, scheiden, een medebewoner krijgt, een kind krijgt, uw kind, jonger of ouder dan 21, bij u is komen wonen of er is iemand uit de woning is vertrokken.

  Handleiding

  Lees voor het invullen van het formulier eerst de handleiding (pdf 36kb). Hierin is ook opgenomen welke informatie u klaar moet hebben liggen.

 • Wijziging adres of verblijfplaats

  Dit formulier alleen invullen als u een uitkering ontvangt.

  Wijzigingsformulier adres of verblijfsplaats

  U gaat verhuizen of tijdelijk elders verblijven bijvoorbeeld ziekenhuis, verzorgingstehuis, detentie etc.

  Handleiding

  Lees voor het invullen van het formulier eerst de handleiding (pdf 28kb). Hierin is ook opgenomen welke informatie u klaar moet hebben liggen.

 • Toestemming of wijziging vakantie of verblijf in buitenland

  Toestemming en wijzigingsformulier vakantie of verblijf in het buitenland

  U wilt een vakantie of verblijf in het buitenland melden of een eerdere melding van verblijf in het buitenland of vakantie wijzigen. U vraagt uiterlijk 4 weken vooraf om toestemming.

  Handleiding

  Lees voor het invullen van het formulier eerst de handleiding (pdf 27kb). Hierin is ook opgenomen welke informatie u klaar moet hebben liggen.

 • Overige wijzigingen

  Wijzigingsformulier overige wijzigingen

  Vindt u uw wijziging niet bij bovenstaande formulieren? Voorkom problemen en geef met dit formulier uw wijzigingen toch door aan de gemeente.

  Handleiding

  Lees voor het invullen van het formulier eerst de handleiding (pdf 28kb). Hierin is ook opgenomen welke informatie u klaar moet hebben liggen.