Ondernemers Alert ondermijning

Samen voor een weerbaar Westland

Op 7 november organiseert Gemeente Westland (samen met VNO-NCW, MKB Westland, KHN-Westland, Royal FloraHolland en LTO Glastuinbouw) voor alle ondernemers in Westland een bijeenkomst over ondermijning. Sander Schaepman is gastspreker deze avond. Hij is bekend als hoofd opsporingsteam van het tv-programma Hunted. Hij heeft jarenlange ervaring bij internationale opsporingsdiensten en de politie. Daar gaf hij onder andere leiding aan internationaal werkende Kernteams Zware Georganiseerde Criminaliteit. Met zijn brede kennis door verschillende ervaringen in zijn loopbaan is hij de juiste persoon om ons meer te leren over dit thema.

Naast de presentatie van Sander horen we over het project Weerbare Sierteeltsector. Dit project is een mooi voorbeeld van hoe de overheid en het bedrijfsleven samenwerken om ondermijning tegen te gaan. Daarnaast levert Meld Misdaad Anoniem een bijdrage over hoe meldingen meehelpen in de strijd tegen ondermijning.

Doelgroep en doel van de bijeenkomst

De bijeenkomst is bedoeld voor alle geïnteresseerde ondernemers in Westland. Op het gebied van ondermijning en veilig ondernemen hebben we als gemeente drie doelen gesteld:

  1. Bewustwording over ondermijning onder ondernemers vergroten
  2. Meldingsbereidheid van ondernemers vergroten
  3. Weerbaarheid van ondernemers vergroten

Met deze bijeenkomst willen we vooral werken aan dat eerste doel: bewustwording. We geloven tegelijk dat bewustwording de eerste stap is om ook de meldingsbereidheid en weerbaarheid van ondernemers in Westland te vergroten.

Programma

17:45Inloop met maaltijd (broodje) bij Royal FloraHolland
18:30 Start – opening door burgemeester Arends
18:45-19:00Bijdrage door Royal FloraHolland en korte toelichting project weerbare sierteelt
19:00-19:45Presentatie met Q&A door Sander Schaepman over ondermijning in de praktijk
19:45-20:00Toelichting meldpunten door gemeente
20:00-20:15Bijdrage Meld Misdaad Anoniem
20:15-21:00Netwerkborrel met stands (o.a. Meld Misdaad Anoniem, politie, gemeente)

Locatie

Royal FloraHolland. Fleurcenter, 7e etage. Middel Broekweg 29, 2675 KB Honselersdijk.

Gedetailleerde routebeschrijving volgt nog.

Aanmelden

Om goed voorbereid te zijn, willen we vooraf weten hoe veel deelnemers we kunnen verwachten. Meld je daarom zo snel mogelijk aan via deze link of klik op de knop bovenaan deze pagina.