Afsluiten/ weghalen prullenbakken en containers

Afsluiten of weghalen prullenbakken en houders voor hondenpoepzakjes

In de periode vanaf maandag 17 december 2018 worden de prullenbakken en houders voor hondenpoepzakjes afgesloten of weggehaald. Bij het verwijderen of afsluiten wordt een lege zak teruggeplaatst. Prullenbakken in de winkelcentra worden in de ochtend opengesteld en in de namiddag afgesloten. Na de jaarwisseling worden de prullenbakken en houders voor hondenpoepzakjes zo spoedig mogelijk weer geopend en/of teruggehangen. Door het grote aantal kan dit ongeveer twee weken in beslag nemen.

Afsluiten of weghalen containers

Op dinsdag 31 december, oudejaarsdag, worden de glas-, papier-, textiel- en kunststofcontainers die in de wijken en diverse centra aanwezig zijn afgesloten of weggehaald om zoveel mogelijk schade en vernielingen te voorkomen. Op 1 of 2 januari worden deze weer geopend en/of teruggeplaatst.

Tijdelijk thuis afval verzamelen

Tijdens de aangegeven periode kan er geen gebruik gemaakt worden van openbare voorzieningen, zoals afvalbakken, verzamelcontainers, milieueilanden, hondenpoepbakken en houders voor (hondenpoep)zakjes. Afval bestemd voor een van de containers verzoeken wij u tijdelijk thuis te verzamelen.

Wij beseffen dat deze maatregelen ongemak kunnen veroorzaken en vragen uw begrip hiervoor. Vragen of meldingen met betrekking tot afvalcontainers of eventuele calamiteiten gedurende deze periode kunnen doorgegeven worden door een online melding te maken of telefonisch via 14 0174.