Exploitatievergunning aanvragen

Als u in Westland een horecabedrijf (een café, snackbar, restaurant, lunchroom etc.) wilt beginnen heeft u een exploitatievergunning nodig. Voor paracommerciële inrichtingen, zoals bijvoorbeeld een buurthuis, heeft u geen exploitatievergunning nodig. Dit geldt ook voor een sportkantine wanneer deze wordt gerund door vrijwilligers van de vereniging. Wordt deze kantine geëxploiteerd door een commerciële partij (bijvoorbeeld bij een pachtovereenkomst), dan is wel een exploitatievergunning nodig.

Als u alcohol wilt schenken of verkopen in uw bedrijf dan heeft u een alcoholwetvergunning nodig. U kunt deze vergunning samen aanvragen met de exploitatievergunning. De afhandeling van de exploitatievergunning wordt dan gekoppeld aan de afhandeling van een alcoholwetvergunning.

Als u géén alcohol schenkt of verkoopt in uw bedrijf dan dient u een Verklaring omtrent gedrag (VOG) aan te leveren bij uw aanvraag voor een exploitatievergunning.

Indienen

  • de aanvraag voor een exploitatievergunning wordt binnen acht weken afgehandeld. De termijn van het besluit kan eventueel worden verlengd met 12 weken
  • voor het online indienen van een aanvraag hebben burgers DigiD nodig, en bedrijven eHerkenning
Kosten aanvraag exploitatievergunning
Soort product Prijs
In behandeling nemen van een aanvraag€136,65

Vragenformulier Wet Bibob

Met de aanvraag voor een exploitatievergunning moet u altijd een vragenformulier Bibob invullen en opsturen.

Hulp nodig?

Heeft u moeite met het invullen van (website)formulieren? U kunt binnenlopen bij een Buurt Informatiepunt bij u in de buurt. U kunt ook een afspraak maken met de formulierenbrigade van Vitis Welzijn.

Andere vraag? Vul het contactformulier in of bel met telefoonnummer 14 0174.

Hoe staat het met mijn aanvraag of melding?

Wilt u de status van uw aanvraag of melding weten, gebruik dan het contactformulier.