Zichtbaarheid in het verkeer

Hoe valt uw kind op de fiets op in het donker? Bekijk de tips op deze pagina.

Opvallen in het donker

De periode breekt weer aan dat uw kind in het donker naar school fietst. Of aan het eind van de middag naar huis rijdt. Aandacht voor zichtbaarheid in het verkeer is nu dus extra belangrijk.
Drie tips:

  1. Verlichting: de voorlamp moet geel of wit licht geven, de achterlamp rood. Kies lampen die echt goed licht geven. Minilampjes zijn nauwelijks zichtbaar.
  2. Reflectie: zorg voor de verplichte reflectoren op de fiets: een reflecterende strook aan de zijkant van de wielen, gele reflectoren aan de trappers en een rode reflector aan de achterkant.
  3. Kleding: kies bij voorkeur een lichtgekleurde jas. Die valt beter op dan een donkere. Reflecterende stickers of tape op jas of rugzak maken uw kind vanaf tientallen meters zichtbaar.

Bekijk het filmpje van de ANWB over de zichtbaarheid van kleding met reflecterende elementen.

Even voorstellen: dit is Pim

Pim woont samen met zijn grotere broer en ouders in Naaldwijk en speelt graag toneel op de Theaterschool Koperen Kees in Naaldwijk. Zo werd hij gevraagd om samen met de bekende acteurs Martin van Waardenberg en Loes Schnepper in een aantal filmpjes te spelen over verkeersveiligheid. In elk filmpje komt een specifiek onderwerp aan bod. Gedurende het schooljaar is Pim te zien in filmpjes over gedrag van kinderen in het verkeer, de dode hoek, snelheid in het verkeer, en verkeersopvoeding. 

Filmpje: Veilige snelheid rondom school

Dit 3e filmpje van Pim, agent Arie en oma Nel gaat over een veilige snelheid rondom school. Bekijk het filmpje om het effect van je rijsnelheid op de verkeersveiligheid te zien.