De Lier: Kerklaan, Berkenlaan en Markenborgh

In De Lier werken we aan het verbeteren van de wateropvang in de omgeving van de Van Rijnstraat. De bestrating in de Van Rijnstraat wordt ‘hol’ gelegd en in de omliggende straten (Berkenlaan, Kerklaan en Markenborgh) vervangen we het riool. Ook richten we de ‘Schoolzone Hohorst’ in.

Rioolwerkzaamheden

De rioolvervanging bestaat uit vier deelprojecten in de straten: Markenborgh, Van Rijnstraat e.o., Molenstraat, Oosterstraat, Schoolstraat, Tuinstraat, Berkenlaan en een deel van de Kerklaan. Er werken twee aannemers aan de rioolvervanging: Van Dijk Maasland en Kroes.

Evides

Gelijktijdig met onze werkzaamheden werkt ook Evides Waterbedrijf mee. Firma Baas vervangt de drinkwaterleiding in de Berkenlaan en aansluitend in de Kerklaan. Ook in de Schoolstraat voeren zij werkzaamheden uit. Bewoners die hier mee te maken krijgen, ontvangen hierover informatie van Evides.

Om overlast te beperken, worden de verschillende werkzaamheden tegelijk uitgevoerd en op elkaar afgestemd. De werkzaamheden zijn naar verwachting eind 2020 klaar.

Planning

Inmiddels zijn de werkzaamheden in de Markenborgh en de Molenstraat (bijna) klaar. In de periode tussen 31 juli en 23 augustus zijn er geen werkzaamheden vanwege bouwvakantie. Een korte vooruitblik:  

  • Berkenlaan: vanaf 24 augustus werkt Van Dijk Maasland aan de rioolvervanging tussen Esdoornstraat en Wilgenhof. Bestemmingsverkeer kan de woningen bereiken via de zijde Kerklaan of Sportlaan. Er is geen doorgaand verkeer mogelijk.
  • Kerklaan: vanaf 7 september vervangt Evides de waterleiding. De nieuwe waterleiding komt in het voetpad langs de bebouwde zijde te liggen. Hiervoor steken zij de Kerklaan over met de waterleiding vanuit de Berkenlaan. Dit gebeurt in een wegafsluiting van ongeveer twee dagen.
  • Van Rijnstraat: vanaf 24 augustus werkt Kroes aan de rioolvervanging vanaf de Molenstraat vanaf de Molenstraat tot voorbij de kruising met de Schoolstraat. Er is geen doorgaand verkeer mogelijk in de Van Rijnstraat en Schoolstraat. Woningen in het gebied en het parkeerterrein langs de Van Rijnstraat blijven altijd bereikbaar via één kant. Houd de aanrijdroute naar uw bestemming goed in de gaten.

Meer informatie

Download de gratis projectenapp ‘Bereikbaar De Lier’ op uw smartphone voor actuele informatie, planning en omleidingsroutes.

Contact

Heeft u vragen over één van de projecten? Neem dan contact op met onze omgevingsmanager: Jolanda Geleijnse. Zij is bereikbaar via telefoonnummer 06 – 28 27 26 63 of jolanda@trentoo.nl