De Lier: Oostelijke Randweg en Kasteelweg

Vorig jaar is gestart met de bouw van de Oostelijke Randweg in De Lier. Deze nieuwe weg vormt samen met de Kasteelweg de dwarsverbinding tussen de provinciale wegen N222 (Westlandroute) en N223 (Maasdijk-Delft). Met de aanleg van de Oostelijke Randweg, wordt de Noord-Lierweg ontlast met het doel de verkeersdruk in De Lier te verminderen. Daarnaast is het de ontsluiting van de nieuwe woonwijken Liermolen en Molensloot aan de Oostzijde van De Lier.

Weekendafsluiting

Vanaf vrijdagochtend 26 maart 07.00 uur tot maandagochtend 29 maart 06.00 uur wordt in één weekend de rotonde afgebouwd en aangesloten op de Oostelijke Randweg. Dat weekend is de kruising Veilingweg-Kasteelweg-Vreeburchlaan afgesloten voor alle verkeer. De werkzaamheden gaan dag en nacht door.

• auto- en vrachtverkeer volgt een omleiding via de provinciale wegen N222 (Veilingroute) en N223 (Maasdijk-Delft). De omleidingsroute wordt aangegeven met gele borden
  • fietsers rijden via de Noord-Lierweg, Kanaalweg en de Kerklaan

Nieuwe rotonde

Vanaf maandag 29 maart 06.00 uur is de nieuwe rotonde open voor alle verkeer. Ook het nieuwe stuk Veilingweg krijgt een definitieve aansluiting op de Oostelijke Randweg. Hierdoor ontstaat vlak voor de Veilingbrug een nieuwe situatie met een T-splitsing.

Ecologische zone

In samenwerking met het Hoogheemraadschap van Delfland komt er naast de aanleg van deze weg ook ruimte voor extra wateropvang en een nieuwe ecologische zone met groenvoorzieningen en recreatieve verbindingen voor wandelaars, fietsers, skaters en paardrijders. Het grootste deel van de ecologische zone wordt aangelegd tussen de natuurgebieden Wollebrand en het Kraaijennest Langs de Blakervaart. In dit groengebied, van ruim 30.000m², wordt 18.000m² groen ingericht met circa 100 nieuwe bomen, veel lage beplanting, gras en diverse kruiden.

Bij de aanleg van de ecologische zone worden voorzieningen gemaakt om de kans op wateroverlast te beperken. Voor de nodige extra wateropvang, door het waterbergingstekort in de Oude Lierpolder, wordt circa 6.500 m² extra waterberging gegraven. Daarnaast worden enkele boezemkaders verbeterd, hoofdwatergangen verbreed en vispaaiplaatsen aangelegd.

Aanvullende informatie

Woont u in en/of rond de locatie van deze nieuwe randweg of maakt u veel gebruik van deze weg en wilt u actueel op de hoogte blijven van de werkzaamheden? Download dan met uw smartphone de app ‘Bereikbaar De lier’.