Herinrichting 's-Gravenzande: Graaf Florisplein en omgeving

De omgeving rondom het Graaf Florisplein wordt opnieuw ingericht. Het gaat om het Graaf Florisplein, de Pompe van Meerdervoortstraat en een deel van de Gravin Aleidisstraat. Om overlast te beperken, vinden de werkzaamheden niet gelijktijdig plaats. Er wordt gewerkt in vier verschillende fases. Onderstaand vindt u een uitleg van de werkzaamheden en de eventuele verkeersmaatregelen. De aanlegtekeningen zijn te bekijken via de bijlage.

Fase 1: Graaf Florisplein (september tot december 2017)

De werkzaamheden starten op de parkeerplaats van het Graaf Florisplein. De rijbaan voor de winkels blijft open voor verkeer. Daarnaast wordt gewerkt aan het trottoir en de parkeervakken voor de winkels. In verband met de herinrichting van het Marktplein, staat de weekmarkt van januari tot april 2018 op vrijdag op het Graaf Florisplein.

Fase 2: Verbinding Graaf Florisplein – Marktplein (oktober tot november 2017)

De bestaande bestrating wordt verwijderd en er komen nieuwe gebakken klinkers voor in de plaats. Daarnaast worden nieuwe fietsbeugels en lantaarnpalen geplaatst. Het Marktplein blijft op vrijdagen voor marktkooplieden via deze route bereikbaar.

Fase 3: Rijbaan Graaf Florisplein t/m inrit parkeergarage (januari-februari 2018)

Het verkeer van en naar de Van Lennepstraat kan gebruikmaken van het Graaf Florisplein. De bereikbaarheid is kort beperkt, wanneer gewerkt wordt ten hoogte van de ingang van de parkeergarage.

Fase 4: Rijbaan Pompe van Meerdervoortstraat en Gravin Aleidisstraat (maart 2018)

In deze fase zijn de trottoirs en de parkeervakken in de Pompe van Meerdervoortstraat gereed. In de Pompe van Meerdervoortstraat kan in deze fase niet voor de deur geparkeerd worden. Wel zijn de woningen lopend goed bereikbaar. De verkeersmaatregelen voor de Gravin Aleidisstraat worden door de aannemer uitgewerkt en gecommuniceerd.

Bijlagen