Diversiteit aan vraagstukken

Ramon Brouwer, juridisch adviseur

Vraagstukken vanuit alle hoeken van de organisatie, een gemeente waar geen dag hetzelfde is en opereren binnen een bijzonder speelveld. Ramon Brouwer, juridisch adviseur, vertelt hoe hij dit bijzondere speelveld ziet.

Terug waar ik ben begonnen

“Wist je dat ik toevallig mijn juridische carrière ben gestart bij gemeente Westland? In 2006 ben ik drie maanden gedetacheerd bij de gemeente Westland. Daarna heb ik ruim 13 jaar bij een tal van juridische dienstverleners gewerkt. In februari 2019 ben ik bij gemeente Westland in dienst getreden. Enerzijds adviseer ik onze collega’s, van projectleiders tot andere juristen, anderzijds treed ik zelf op als juridisch adviseur wanneer er bij een project niet direct eentje is aangehaakt; daarnaast treed ik ook graag op als procesvertegenwoordiger bij rechterlijke instanties. 

Divers speelveld

De grootste zorg die ik had toen ik startte bij gemeente Westland, was of het werk wel divers genoeg zou zijn. Nou, dat is het zeker (!). Gemeente Westland heeft een unieke ligging tussen de hofstad Den Haag en de grootste havenstad van Europa, Rotterdam. Tel daar het enorme glastuingebied bij op en je komt tot een bijzonder en uniek speelveld.

Manoeuvreren 

Het stukje glastuinbouw brengt unieke vraagstukken met zich mee op gebied van infrastructuur, personeel en daarnaast spelen er natuurlijk ook andere onderwerpen, zoals cultuur, groen, strand, huisvesting... Probeer daar maar eens tussen te manoeuvreren. Als je het mij vraagt maakt die diversiteit gemeente Westland uniek en één van meest interessante gemeentes om voor te werken!

Alle hoeken van de organisatie

De vraagstukken die onze afdeling behandelt kunnen dan ook uit alle hoeken van de organisatie komen. Denk aan onderwijszaken of de schuldhulpverlening die signalen krijgt dat een bewindvoerder zijn werk niet goed doet. En wat dacht je van kwesties op gebied van arbeidshuisvesting of belastingzaken? Afhankelijk van het cluster waarvoor je werkzaam bent, zal je sneller met het ene of andere onderwerp te maken hebben. 

Expertise

Als juridisch adviseur spar ik met onze juristen over de verschillende vraagstukken. Het leuke is dat ik voor elke afdeling werkzaam ben en daardoor heel divers werk heb. Elk vraagstuk vereist vaak een bepaald type expertise en de diversiteit maakt dat ik al veel verschillende rechtsgebieden heb ontdekt. Het leuke aan gemeente Westland is dat ontwikkeling écht wordt gestimuleerd en als je komt te werken op de juridische afdeling zul je dat ook zeker merken.”